50 éves az iskola

2018.09.05. 07:00

Barabás-jubileum Sárváron

Az idei városi tanévnyitó egyúttal a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola fennállásának 50. évfordulójának is az ünnepe volt.

Pajor András

Tanévnyitó ünnepélyes hangulatban

Fotó: Pajor András

A Sárvár várossal egyidős intézmény emlékévének indítóját a Nádasdy-vár udvarán rendezték meg – az iskola egykori és mai diákjainak közreműködésével. Az ünnepi tanévnyitón beszédet mondott Lakatné Mester Éva intézményvezető, Rettegi Attila, a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója és Kondora István polgármester.

A sárvári oktatási intézmény tantestületét 1968-ban alakították meg, a pedagógusok 1969-ben kezdték meg a munkát a jelenleg is az iskolának helyet adó épületben. 35 éve kezdődött el a szakközépiskolai oktatás, 135 éve pedig – 1884-ben – a tanoncoktatás a településen. A jubileumra az iskola zászlót is készíttetett, amelyet most mutattak be a diákoknak és a tanároknak.

Tanévnyitó ünnepélyes hangulatban
Fotó: Pajor András

– A térség számára fontos küldetése a Barabás iskolának, hogy a szakképzési centrum egyetlen intézményeként a műszaki oktatás a meghatározó és a Sárváron működő legnagyobb foglalkoztatók, a multinacionális cégek számára képeznek szakembereket nemcsak a fiatalok, hanem jelentősen a felnőttképzés körében is – hangsúlyozta Rettegi Attila főigazgató.

– Az iskolafenntartói szerepek változtak, a sárvári önkormányzat azonban továbbra is jó gazdaként figyeli és segíti a település oktatási intézményeit – szólt Kondora István polgármester.

A Barabás-emlékévben számos programot szervez az iskola, a hónap végén jön „a nagy reszelés”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában