szüret

2018.09.18. 17:39

Ettem szőlőt, most érik – Házi módszerrel préseltek az ovisok

A Vépi Vadvirág Művészeti Óvodában évek óta rendeznek szüreti mulatságot, felvonulást, amely része az óvoda művészeti nevelési programjának.

Tóth Kata

Fotó: Tóth Kata

Szőlőt szemeztek, házi módszerrel préseltek, mondókáztak és körtáncoltak – mindenki kivette a részét múlt pénteken a Vépi Vadvirág Művészeti Óvodában a szüreti feladatokból.

Fotó: Tóth Kata

Évek óta rendeznek az intézményben szüreti mulatságot, felvonulást, amely része az óvoda művészeti nevelési programjának. Az idén a gyerekek őszi terményeket – kukoricát, gesztenyét, tököt – vittek az udvari dekorációhoz, a szőlőt reggel a szülők szállították. Először az óvoda apraja-nagyja a szemezésben segédkezett, utána jól meggyúrták a gyümölcsöt, majd hagyományos, házi módszerrel, több szitán keresztül műanyag edényekben préselték, és mindenki kapott a poharába édes fehér vagy vörös mustot. A Csillagvirág csoport mondókázott, énekelt, körtáncolt, előkerültek a szüreti dalok – előtte és utána is zeneszó mellett elevenítették fel az óvoda udvarán a szép napsütésben a szüreti hagyományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában