sajtótájékoztató

2018.09.14. 20:22

Közgyűlést értékeltek

A Bem József utcába tervezett parkolókról, a költségvetés módosításáról és a városi cégek gazdálkodásáról beszéltek a politikusok a közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon.

SZMK

Fotó: Nagy Jácint

Még a tél előtt elkészülhetnek azok a parkolóhelyek, amelyeket a Bem József utca végére tervez a város

– erről beszélt Lendvai Ferenc frakcióvezető a Fidesz sajtótájékoztatóján. Itt 72 új beállóhely enyhíti majd a környék parkolási gondjait, és további 60 hely épül ki tavasszal a régi buszforduló és a körzeti megbízotti iroda előtti területen, ennek a tervezése folyik. Szólt még a Haladás sportkomplexum alsó, sorompós parkolóinak megnyitásáról is, amit korábban az ellenzék is szorgalmazott – most a tapasztalatokat gyűjtik ezzel kapcsolatban. A költségvetés módosításáról elmondta, hogy közgyűlésen már nincs helye ötletelésnek, ezért helyénvaló, hogy az eredeti javaslatot fogadták el.

– Amilyen a közlekedés, olyan a városvezetés – fogalmazott Balassa Péter jobbikos képviselő. Ezzel utalt a szerinte koncepciótlan út- és hídlezárásokra. A közgyűlésen felvetette a Haladás stadion állami fenntartásba adását – úgy véli, országosan ez az egyetlen logikus megoldás a működtetésre. Beszélt a közvilágítással kapcsolatban tervezett beruházásról, amely szerinte azért lehet végül olcsóbb, mert ő ráirányította a nyilvánosság fi gyelmét az ügyre. Bírálta a SZOVA Zrt. gazdálkodását, és korábbi kötvénykibocsátásból eredő magas tartozását. A jobbikos politikus kihangsúlyozta, hogy a lakossági érdekeknek kellene az első helyen állniuk. Éppen egy SZOVA által sikeresen menedzselt beruházással indította sajtótájékoztatóját Molnár Miklós Pro Savaria-s alpolgármester. Megkezdődött ugyanis a volt Epcos-terület hasznosítása, ahol a következő egy évben sportcsarnokok, üzletek és parkolóhelyek épülnek egymilliárd forintból. Az önkormányzati cég gazdálkodásáról elmondta: a pillanatnyi gondokat a szemétszállítási díj késedelmes beérkezése okozza. Kiemelte Szombathely költségvetésének egyensúlyát, s hozzátette: a vagyongazdálkodási bevételek is várakozáson felül teljesültek. Dr. Nemény András, a baloldali frakció vezetője szóvá tette, hogy nem kapott tájékoztatást olyan fontos ügyekről, mint a Kisfaludy utcai fi – zetőparkolók, ahol szerinte az eredeti állapotot kellene viszszaállítani, vagy az Arany-patak hídja, amellyel kapcsolatban nem világos, miért kellett lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában