Zöldben vonultak a lovasok

2018.09.17. 19:38

Petra és Bence, vasi lovasok is szerepeltek a Hősök terén rendezett A jövő vágtáján 

Az országból 110 ifjú lovas alkotott hatalmas nemzeti színű zászlót a Hősök terén a Nemzeti Vágtán. A lovas zászló zöld sávjában ott volt két Vas megyei lovas is: Geller Petra Dámán, Baki Bence pedig Játék nyergében. Büszkén meséltek a lovas kalandról.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

 

– Nagyon jó volt, kicsit fárasztó

– summázta Petra, aki egy éve lovagol. Amikor edz, akkor ugrat, üget és terepre is megy a lóval – mesélte. Bence, bár még csak nyolc éves, komoly lovas múltja van, két és fél éves volt, amikor elkezdte. Édesanyja, Nemes Beáta elmesélte, hogy egy-egy esés sem tántorítja el a kisfiút, aki nem is tud elképzelni mást, mint hogy lovak közelében dolgozzon majd, ha nagy lesz. – Hát részben azért, mert szeretem a lovakat, meg a Máté a legjobb oktató – összegezte Bence, miért szeret lovagolni.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Petra és Bence volt a két szerencsés fiatal, akik szerepelhettek a Nemzeti Vágtán, méghozzá úgy, hogy nem is jelentkeztek: meghívásnak tet­tek eleget, hogy ott voltak a 110 gyerek között A jövő vágtáján, ezt már edzőjük, Simon Máté mesélte el. Mozgalmas és fárasztó nap volt mindannyiuknak a vasárnap.

– Hajnalban indultunk, reggel volt egy főpróba, eligazítás, egy kis szabadidő, aztán megint próba, majd 17 órára voltunk fent a pályán a Hősök terén

– vette sorra Máté.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A jövő vágtájának nevezett bemutatkozást élőben közvetítette a televízió, a büszke szülők pedig a helyszínen kivetítőn követhették a felvonulást, hiszen természetesen elkísérték az ifjú lovasokat. A felvonulók egy nemzeti színű zászlót képeztek le, 17 sorba álltak, kettesével voltak pirosban, fehérben és zöldben.

– Mi zöldek voltunk, a gyerekek és a felvezetők is kaptak pólót

– mesélte Máté, Petra és Bence pedig már fel is vette a zöld ruhát. A lovaknál megkötés volt, hogy kis ló szerepelhet, nem lehet 150 centiméternél magasabb. Máté lovai gyönyörű pónik, 135-140 centiméter magasak: Petra Dámán ült, egy kancán, Bence pedig a Játék nevű herélten. „Gyereklovak” – így fogalmazott az oktató, vagyis muszáj fegyelmezettnek lenni, bírni a fiatal lovasokat az állatoknak.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Dáma és Játék is jól bírta az utazást, a szereplést. Máté pedig már a jövő évre tervez: szeretne még több lovassal szerepelni a Nemzeti Vágtán, megmutatni, milyen ügyesek az ifjú tanítványai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában