érdeklődött

2018.09.14. 07:00

Szentgotthárdon járt Spanyolország nagykövete

A közelmúltban a városban járt Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete, aki 2018 májusától vezeti hazája budapesti külképviseletét.

Civil/Horváth R. László

Az üzleti tárgyaláson a kézfogás – nőkkel, férfiakkal – mindig kötelező Fotó: Shutterstock

Fotó: Illusztráció-Shutterstock

A nagykövet asszonyt Labritz Béla alpolgármester fogadta a városházán, ahol zárt körű tanácskozást folytattak. Jelen volt Susana de Ibarrondo, a nagykövetség gazdasági és kereskedelmi tanácsosa. Az eszmecserét követően az alpolgármester tájékoztatta lapunkat.

– A nagykövet asszony a város gazdasági kondíciói mellett érdeklődött Szentgotthárd oktatási és kulturális politikája iránt.

A spanyolországi vendégeknek bemutattuk a település történelmét. A kétoldalú tanácskozáson szó esett a városban működő, autóipari alkatrészeket gyártó Ames Hungaria Kft. szerepéről. A spanyol érdekeltségű cég a tavalyi esztendőben több milliárd forintos beruházással bővítette szentgotthárdi gyártóüzemének kapacitását. Elmondható, az Ames egy dinamikusan fejlődő cég, amely meghatározó szerepet tölt be Szentgotthárd gazdasági életében – mondta Labritz Béla, aki hangsúlyozta: a város földrajzi helyzete, infrastruktúrája megfelelő feltételeket biztosít bármely befektetői csoport részére, várják további spanyol vállalatok megjelenését is Szentgotthárd ipari parkjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában