Közösségi tér is készül csaknem 200 millió forintból

2018.09.28. 11:30

Tornatermet kapnak a szentgotthárdi Játékvár Óvoda apróságai: nagyon várják

Majdnem 200 millió forintból bővül és lesz energiatakarékos a szentgotthárdi Játékvár Óvoda. A napi ovis rutint nem zavarja a már megkezdett építkezés, és nagyon várják, hogy legyen tornatermük és új közösségi tér is szolgálja majd az óvoda mindennapjait.

Bakos Ágnes

Már munkaterület az udvar egy része. A kivitelező és a tervezők között V. Németh Zsolt és Huszár Gábor ismertette az óvodabővítést

Fotó: Szendi Péter

– Bent semmit nem látni ebből, egyelőre nem érinti az építkezés. A szülőktől és a kolléganőktől is megértést kértem, hiszen az a cél, hogy a gyerekek minden igényét kielégítő tornatermet és közösségi teret kapjanak – mondta el a Játékvár Óvoda vezetője, Varjuné Molnár Katalin az építkezés mellett. Most 258 ovis jár ide, a nagycsoportosokat a városba is kiviszik sétálni az óvó nénik, és az udvar többi része is elég nagy, hogy kellő időt lehessenek levegőn a kicsik – vagyis nem okoz fennakadást a bővítés.

Elkerítették a munkaterületet, az építkezés az alapozásnál tart. Egy mintegy 70 négyzetméteres tornaterem készül szertárral, lesz közösségi tér is az új szárnyban, annak az alapját építik éppen. A fejlesztés része, hogy akadálymentes és energiatakarékos lesz az épület.

Már munkaterület az udvar egy része. A kivitelező és a tervezők között V. Németh Zsolt és Huszár Gábor ismertette az óvodabővítést
Fotó: Szendi Péter

Több évtizedes várakozás előzte meg a bővítést – emlékeztetett Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere. A rendszeres testmozgásra, sportolásra hívta fel a figyelmet, arra, hogy ezt a lehetőséget megteremtsék az oviban. Az alap projekt 150 millió forinttal számolt, mostanra viszont 195 millió 77 ezer forint lett a teljes költség, a fenntartó a pluszpénzhez, a megnövekedett költségekhez a kormánytól igényelhető forrásból szeretne hozzájutni – ebben V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárását kérte a polgármester.

A képviselő leszögezte: az ország stratégiai kérdése, hogy mekkora lesz a következő generáció. A kisgyermekek és szüleik támogatásáról elmondta: 2014 óta 9200 fővel növekedett országosan az óvodai férőhelyek száma és 2020-ig 100 milliárd forintos óvoda- és bölcsődefejlesztési projekt valósul meg. Hangsúlyozta az óvodai nevelés országos alapprogram változását, amelynek célja játékkal, mesével nevelni, a hagyományok megélése a kicsikkel és az egészséges életmódra nevelés. Gratulált a pályázóknak és bízik abban, hogy elégedettek lesznek a kibővített intézménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában