berendezés

2018.09.20. 07:00

Új eszközökkel bővült a Markusovszky Kórház infektológiai osztálya

Új eszközökkel bővült a Markusovszky Kórház infektológiai osztálya. A berendezéseknek köszönhetően lerövidül a betegek várakozási ideje, hamarabb elvégezhetők az egyes vizsgálatok, kezelések. Az adományokat egy német tanácsadó cég helyi területi igazgatósága ajánlotta fel a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

SZMK

Balról Wittinger Dávid, dr. Radnai Endre, dr. Schneider Ferenc, Wittinger Dénes és Felber Hajnalka az átadón

Fotó: Nagy Jácint

Infúziós állványok, pumpa, mérleg és vérnyomásmérő – egyebek közt ilyen új eszközökkel gazdagodott a kórház infektológiai osztálya. A berendezések összértéke eléri az 1 millió forintot. Schneider Ferenc főorvos köszönetét fejezte ki az adományozó tanácsadó cég képviselőinek. – Ezek olyan tárgyak és eszközök, amelyek folyamatosan elhasználódnak. Lehet, hogy még néhányat lehetne használni, de rozsdásodnak, nem lehet tisztítani őket és ezért folyamatos cseréjük elengedhetetlen. Nem beszélve arról, hogy amelyik elektromos készülék, az önmagában is egy idő után javíthatatlanná válik – fogalmazott a főorvos.

A rossz állapotú, de még használható berendezések így kórteremről kórteremre vándoroltak eddig. A problémán nagy mértékben segít a tanácsadó cég adománycsomagja, hiszen most már minden helyiségbe jut egy eszköz. Az érintett cég két évvel ezelőtt a kórház gyermek- és csecsemőosztályát támogatta.

Balról Wittinger Dávid, dr. Radnai Endre, dr. Schneider Ferenc, Wittinger
Dénes és Felber Hajnalka az átadón
Fotó: Nagy Jácint

– Cégünknél létezik egy pályázati program, ami a társadalmi felelősségvállalásunkat hivatott kiteljesíteni. Amikor megjelent a 2017-es pályázati kiírás, azonnal pályáztunk a szombathelyi, illetve a nagykanizsai irodánkkal. Mivel lokálpatrióták vagyunk, ezért egyből azt gondoltuk, hogy az egészségügy, a gyerekek és a szombathelyi kórház felé fordulunk – mondta el érdeklődésünkre Wittinger Dénes, az OVB Vermögensberatung Kft. regionális igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában