szüreti mulatság

2018.10.02. 10:00

Az összefogás a kemenessömjéni siker titka – A motoros ébresztőtől a hajnali bálig

A motoros ébresztőtől a másnap hajnali bálig adott programot a szüreti mulatság Kemenessömjénben a helyieknek és a vendégeiknek. Az önkormányzat mellett az Együtt Kemenessömjénért Egyesület volt a szervező.

VN

A tombolasorsolásban Ágh Péter is segédkezett Kurucz Attila polgármesternek

Fotó: Ohr Tibor

– Évek óta sokak összefogásának köszönhető a szüreti mulatságunk sikere

– summázta Kurucz Attila, Kemenessömjén polgármestere. Elárulta azt is, hogy számos támogatót sikerült találni a rendezvényhez. Reggel zenés-motoros ébresztővel vette kezdetét az idei szüreti sokadalom, majd a futball rajongói a Kemenessömjén–Kemenesmihályfa-labdarúgómérkőzésen szurkolhattak kedvenc csapatuknak. Délután zajlott a hangos és színes szüreti felvonulás a falu utcáin: a Berzsenyi utca Kemenesmihályfa felőli végéről indultak a maskarába öltözöttek, a művelődési házhoz érkeztek a felvonulók. Színes kavalkád képviseltette magát, és válogatott közlekedési eszközökkel tették meg az útjukat: a traktortól kezdve a lovas kocsin át a hátaslóig hosszú sorban meneteltek a vidám felvonulók. A sort Hajdara Gergő csikós bemutatója zárta.

A tombolasorsolásban Ágh Péter is segédkezett Kurucz Attila polgármesternek
Fotó: Ohr Tibor

A felvonulást követően a művelődési ház udvarán gyülekeztek a helyiek és a környékbeliek, bográcsban készült ételekkel kedveskedtek a vendégeknek. Színes programok várták a mulatókat: libahajtogató bohóc, arcfestés, ugrálóvár mellett kulturális programokból sem volt hiány. Fellépett a Répcementi citerazenekar és dalkör, a sárvári Herpenyő zenekar, a Savaria rézfúvósegyüttes, a sztárvendég a Matyi és a Hegedűs zenekar volt. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki amellett, hogy üdvözölte az ünneplőket, segédkezett a tombolasorsolásnál. Este szüreti bálon mulathattak az összegyűltek az Eldorádó együttessel, a legkitartóbbak hajnalig táncoltak – így ünnepelték a szüretet Kemenessömjénben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában