bemutatták a projektet

2018.10.20. 07:00

Belül is megszépült a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium

A teljes külső felújítás után pályázat révén, mintegy 106 millió forintból újult meg belülről is a Kölcsey Ferenc Gimnázium. Pénteken bemutatták a projektet.

Markó Petra

Fodor István, V. Németh Zsolt, Laczó Tamás Fotó: Jámbori Tamás

A korszerűsítés során az osztályokban lebontották a régi cserépkályhákat, megújult a burkolat, a parketták, a vizes-

blokkok, akadálymentesítették az épületet és jutott pénz a sportpálya aszfaltburkolatára is. A tankerületi központ gondozásában hetvenegy pályázat fut jelenleg, összértékük meghaladja a két és félmillárd forintot.

Fodor István, V. Németh Zsolt, Laczó Tamás Fotó: Jámbori Tamás

– Kevés szebb dolog van, mint amikor egy iskolában fejlesztés történik – hangsúlyozta a projektzáró eseményen Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. Ahogy mondta: a jövő mellett teszünk ilyenkor hitet. – A projektzáró események egymást érik, nekünk vidékieknek pedig külön öröm, hogy nemcsak a főváros és a nagyvárosok érintettek ezekben, hiszen számos beruházás van folyamatban, áll tervezés alatt vagy fejeződött be éppen Körmenden is – erre pedig már V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője világított rá. Dr. Balázsy Péter megyei jegyző már a folytatás lépéseire utalt, hiszen nemsokára indul egy újabb fejlesztéspolitikai ciklus, aminek segítségével tovább lehet menni a megkezdett úton. Bebes István polgármester és Laczó Tamás, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója büszkén emlékezett arra, hogy korábban egy kockás füzetben jegyezték le a fejlesztési területeket, amelyek közül mára szinte minden megvalósult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában