Legyen családbarát!

2018.10.13. 09:05

Cégeket, vezetőket ismernek el a frissen alapított díjjal

A Vas Megyei Önkormányzat három karrierponttal közösen keresi Vas megye családbarát munkahelyét és az év családbarát munkahelyi vezetőjét.

Budai Dávid

Fotó: Unger Tamás

A Savaria Család és Karrier Ponttal, a Szebb Holnapért Család és Karrier Ponttal és a Vasi Család és Karrier Ponttal együttműködve a Vas Megyei Közgyűlés a családbarát gyakorlatokat alkalmazó cégeket és vezetőket elismerő díjat alapított. Az elismerést azok a cégek nyerhetik el, amelyek intézkedési javaslataikkal, programjaikkal leginkább hozzájárulnak a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésének javításához. A Vas Megye Családbarát Munkahelye Díj két kategóriában jött létre: száz fő foglalkoztatottig és száz fő foglalkoztatott felett, a Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője Díját pedig az a Vas megyei cégnél dolgozó személy nyerheti el, aki az adott évben a legtöbbet tette a családok és a munkahelyek érdekei és igényei összehangolásáért. Akik támogatták az atipikus foglalkoztatási formákat a gyereket nevelő szülőknél, gyerek- és családbarát munkafeltételeket biztosítottak – például játszósarkot létesítettek –, munkahelyi óvodát hoztak létre, vagy egyéb példamutató módon segítették azokat, akik gyermeket vállaltak. A díj felkért védnökei a megye országgyűlési képviselői: dr. Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt. Az első díj­átadót idén december 15-én tartják, a jövő évtől pedig az átadók május közepén lesznek – igazodva a család nemzetközi napjához.

 

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a megyeházán pénteken tartott sajtótájékoztatón elmondta: a díj azért is fontos számukra, mert a megyei önkormányzat is családbarát munkahely, és szeretnék ezt a szellemiséget továbbvinni, és érdekeltté tenni a Vas megyei cégeket abban, hogy családbarát munkahellyé váljanak. Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a munkaerőhiány és a népességcsökkenés egyaránt komoly probléma, a most alapított díj mindkettőre választ próbál adni, főleg, mert manapság a munka és a család nem válik el élesen egymástól. Annak a cégnek, amelyik biztosítja a családbarát munkakörülményeket, megbecsülés jár.

A díj célja az elismerésen túl a piac többi szereplőinek nyújtott példamutatás, de főleg az, hogy népszerűsítse az adott vállalkozást, ami a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben nem elhanyagolható szempont – fogalmazott dr. Balázsy Péter megyei jegyző. A díj pályázati adatlapja a vasi közgyűlés honlapján elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában