Vissza a Nádasdyba

2018.10.26. 07:00

Csaknem 300 millióból újul meg a gondozási központ

Hamarosan befejeződik a városi gondozási központ teljes felújítása és bővítése. A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ épülete pályázati forrásból és a sárvári önkormányzat által biztosított önrészből újulhat meg.

Pajor András

Kondora István polgármester a megújult gondozási központnál. Hamarosan átadó

Fotó: Pajor András

2017 augusztusában költözött el ideiglenesen Nádasdy utcai székhelyéről a gondozási központ annak érdekében, hogy megkezdődhessen az épület teljes rekonstrukciója. Sárvár önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 150 millió forintot nyert a gondozási központ korszerűsítésére, ezt az összeget a város további 148 millió forinttal egészítette ki.

A csaknem 300 millió forintos beruházás jó ütemben halad, heteken belül befejeződhet az épület rekonstrukciója, tájékoztatott Kondora István polgármester az építkezés bejárásakor.

A szociális intézmény épületét nemcsak felújították, emeletráépítéssel és egy új, hátsó épületrész kialakításával a bővítés is megvalósulhatott. Itt kapott helyet az étkező a melegítő konyhával. A fő épületrész több funkciójának megfelelően több bejáratot alakítottak ki. A ráépített emeleten pedig a házi segítségnyújtást ellátó gondozó személyzet irodáit helyezik el.

A tervezés és kivitelezés során energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vettek. A projektben kicserélték a nyílászárókat, a külső falakat és a padlásfödémet hőszigetelték, a fűtési rendszert korszerűsítették. A fenntartási költségek további mérséklése érdekében napelemrendszert is telepítettek az épületre.

Kondora István polgármester a megújult gondozási központnál. Hamarosan átadó

Egyes helyiségekben már a takarítási munkálatok zajlanak. Az intézmény pár héten belül várhatóan visszaköltözhet a Nádasdy utcai épületbe, és korszerű környezetben, magasabb szinten láthatja el feladatait.

– Egy nagyon régi adósságot tudunk törleszteni azzal, hogy felújítjuk az intézményt. Finisébe ért a kivitelezés, lassan végeznek a szakemberek a belső munkálatokkal, és az intézménybe tervezett bútorok is hamarosan elkészülnek. A kívül-belül megújult gondozási központ a városnak az egyik szép pontja, az egyik éke lesz – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában