Köszönet a támogatóknak

2018.10.30. 11:30

Sikeres volt az idei Savaria Történelmi Karnevál az eső ellenére is

Ünnepélyes keretek között mondott köszönetet tegnap este a Savaria Történelmi Karnevált szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a históriás rendezvény támogatóinak és partnereinek.

Nemes Judit

Köcse Tamás vezető mentőtisztnek megköszöni: Grünwald Stefánia, a háttérben Koczka Tibor Fotó: Unger Tamás

Köszönetnyilvánító estére invitálták hétfőn a Savaria Történelmi Karneválon közreműködő támogatókat és partnereket az egyik szombathelyi étterembe. Az eseményen beszédet mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, aki kifejezte köszönetét a szervezőknek és a résztvevőknek, hogy lehetővé tették a XIX. Savaria Történelmi Karnevál létrejöttét, hogy anyagi és szellemi támogatásukkal az eseménysorozatot színvonalasan megrendezték. Köszönetet mondott a helyszíneknek otthont adó intézményeknek, a mentőknek, polgárőröknek, tűzoltóknak, rendőröknek, valamint a rendezvényről tudósító sajtóorgánumoknak. Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Savaria Történelmi Karnevál a város egyetlen olyan rendezvénysorozatának számít, amely annyi látogatót vonz évről évre, hogy megtölti az összes szálláshelyet a városban: már február közepén szinte az összes szállás foglalt volt a megyeszékhelyen, valamint a karnevál előtti hetekben a környező települések panziói is megteltek a históriás rendezvénynek köszönhetően.Grünwald Stefánia beszélt arról is, hogy kérdőíves kutatással felmérték, hogy a rendezvényre látogatók nagyjából mennyi pénzt költöttek az eseményen ajándékokra, kulturális programokra, ételekre-italokra. Az adatok alapján átlagosan fejenként 15 ezer forinttal lehet számolni, ezt az idei 110 ezres látogatószámmal szorozva másfél milliárdnyi összeget tesz ki a pénzforgalom. Adatokkal szolgált a rendezvény online megkeresettségre vonatkozóan is, ebből kiderült, hogy csak augusztusban több mint 300 ezren kerestek a rendezvényre. Az ügyvezető elmondta, számos országban kattintottak a karnevál honlapjára: hazánkon kívül a legtöbben Ausztriából, Németországból és az Egyesült Államokból keresték fel a portáljukat. Akadtak látogatóik az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Horvátországból, de Peruból, Chiléből. Ausztráliából, Egyiptomból, Törökországból, Olaszországból, Romániából és Bangladesből is. Grünwald Stefánia kiemelte, hogy a karneválra látogatók 1-től 5-ig terjedő skálán osztályozhatták az eseményt: a Savaria Történelmi Karnevál az idén sem vallott szégyent, összességében 4,8-ra értékelték.

Köcse Tamás vezető mentőtisztnek megköszöni: Grünwald Stefánia, a háttérben Koczka Tibor Fotó: Unger Tamás

A vacsora előtt az ügyvezető igazgató, valamint Koczka Tibor alpolgármester okleveleket adtak át a támogatóknak és kifejezték reményüket a közös munka folytatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában