Helyi közélet

2018.11.02. 11:23

A konyhán minden marad a régi Répcelakon

A képviselő-testület október 25-ei ülésén úgy döntött, hogy nem adja vállalkozásba az iskolai-óvodai konyhát, azt továbbra is az eddig megszokott módon üzemeltetik.

Budai Dávid

Nem szervezik ki az étkeztetést llusztráció: Shutterstock

A testület még a szeptember 27-ei ülésén döntött arról – egyetértésben a Répcelak és Térsége Önkormányzati Társulással – hogy a főző, illetve tálalókonyhák üzemeltetését kiszervezik egy vállalkozónak és ennek érdekében el is indították a közbeszerzési eljárást. Az ajánlatot tévő vasvári székhelyű cég által számított díjat – figyelembe véve a főzőkonyha bérbeadásával az önkormányzatot megillető bérleti díjat is – összevetették az önkormányzatot megillető várható állami feladatfinanszírozás összegével és a gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatására 2018-ban rendelkezésre álló költségvetési forrással. Kiderült, a kiszervezéssel várhatóan többe kerülne az önkormányzatnak az étkeztetés, ezért inkább nem változtatnak, a határozatot pedig visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában