Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ünnepsége

2018.11.14. 11:30

Az ő hivatásuk a másokon való segítés – díjazták a szakembereket

Azokat díjazták, akik a legtöbbet tették a szociális területen. Heten kaptak elismerést kedden a megyeházán.

Budai Dávid

Előtérben a díjazottak. Mindenki számára példát mutatnak Fotó: Horváth Balázs

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a szociális munka napja alkalmából tegnap délután a megyeházán megtartott ünnepségen díjazta azokat a szakembereket, akik a szociális és gyermekvédelem területén kiváló munkát végeztek. Dr. Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vasi kirendeltségének igazgatója, miután megköszönte kollégái csöndben, nagy odaadással és szeretettel végzett munkáját, sajnálatát fejezte ki, hogy idén is csak hét elismerést adhatnak át, pedig sokkal többen érdemelnének díjat munkájuk megbecsüléseként. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke minden díjazottnak gratulált.

Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszédében hangsúlyozta: a díjazottak mindenki számára példát mutatnak szolidaritásból és felebaráti szeretetből. Dr. Puskás Tivadar polgármester rámutatott: a szociális szférában olyan munkát végeznek, amelynél nem számítanak az ünnepnapok, sem a hétvégék, csak az számít, hogy segíteni kell. Hivatásuk a másokon való segítés. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatói dicséretében öten részesültek. Nyulné Rátz Rita osztályvezető ápoló, aki 1997 óta dolgozik az intézmény kősze­gi ki­rendeltségén. Munká­ját nagy empátiával, precizitással végzi, kiválóan szervezi és irányítja a telephely munkáját, jó problémamegoldó képességgel rendelkezik. Béry Annamária tíz éve dolgozik a szociális ellátás területén, jelenleg a vasvári és az oszkói részleg napi működését koordinálja, mint telephelyvezető. Az 57 dolgozóból álló csapat napi munkáját szervezi és irányítja, valamint a 144 lakót ellátó intézmény szakmai munkájáért felel. A csákánydoroszlói telephelyen dolgozó Horváth Sándorné segítőként tevékenykedik.

Előtérben a díjazottak. Mindenki számára példát mutatnak Fotó: Horváth Balázs

Az intézmény lakóival való kapcsolatát az udvarias magatartás, a tiszteletteljes hangnem, a feltétel nélküli elfogadás, a türelem, az empátia, a szabad akarat tiszteletben tartása, a szeretet és a tolerancia jellemzi. Konkolics Ildikó szociális és terápiás csoportvezető a szentgotthárdi otthonban. Az intézményben töltött harminc évnyi, mintaszerű munkavégzése révén méltó példaként szolgálhat az intézmény valamennyi munkatársa számára. Perlné Kalamár Zsuzsanna nevelőszülői tanácsadó, a nevelőszülői hálózat vezetője. Nagy szerepe volt abban, hogy az ötéves előkészítő munka után 2016-ban Magyarországon elsőként Szombathelyen nyílt meg a Barnahus.

Gyermekvédelmi Ellátás Segítéséért Díjat kapott dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő, mivel évek óta szívügyének tekinti a gyermekvédelmi ellátásban részesülő gyermekek segítését, a bántalmazott gyermekek megsegítésére létrejött Barnahus-projektet az elejétől fogva támogatta, felhasználva képviselői keretének egy részét is. Ugyanezt a díjat kapta Oláh János Gábor is, aki 2001 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, sokszor szabadidejét is feláldozva segíti az intézmény informatikai hálózatának működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában