Elismerés

2018.11.19. 19:58

Dozmat lett a legvirágosabb falu

Már 25. alkalommal rendezték meg a Virágos Magyarország versenyt. Hosszú idő után nyert ismét vasi település. Dozmat az ezer fős és annál kisebb települések kategóriájában fődíjat kapott.

Lakosi Gabriella

Horváth Ádám polgármester a díjátadón

Fotó: Virágos Magyarország

Idén 325 önkormányzat nevezett be a versenyre. A megmérettetés nem csak a növényekről szól – mondta el Horváth Ádám, Dozmat polgármestere. Vizsgálóbizottság határozza meg a végeredményt, figyelik a köztisztaságot, a járdák, utak és intézmények állapotát. Megnézik a játszóteret és a temetőt is.

Horváth Ádám polgármester a díjátadón
Fotó: Virágos Magyarország

Fontos szempont az is, hogyan kezelik a faluban a zöld hulladékot, és hogy az éghajlatnak megfelelő fákat és bokrokat választottak-e. Azt is nézik, mennyire élhető a település. Horváth Ádám elmondta, megyénkből kevés település indul a versenyen. Dozmat már hatodik alkalommal méretteti meg magát, renget elismerést kaptak az évek alatt, de most elérték a kitűzött célt, és elhozhatták a fődíjat az ezer fős és annál kisebb falvak kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában