Magántulajdon

2018.11.08. 07:00

Gazdára talált a vépi Fészek vendéglő épülete

Államiból magántulajdonba került a megújult főtér szomszédságában a Fészek vendéglő épülete.

Tóth Kata

Kajcsos György az egykori Fészek hátsó bejáratánál

Fotó: Tóth Kata

Az utóbbi évtizedben sokszor felmerült a kérdés: mi lesz a központban régóta elhagyatottan álló egykori Fészek vendéglő és a mellette lévő sörfőzde épületével. A ’90-es években átadott épület mostanáig állami tulajdonban volt, a vépi középiskola kezelésében. A gazdaasszonyképzés tankonyhájának tervezték, de nem töltötte be ezt a szerepét, több vállalkozó is üzemeltette – eleinte igazi közösségi helyként működött étteremmel, de bálokat, diszkót is szerveztek benne. Később hidegkonyhát alakítottak ki az épületben, de az is megszűnt. Az önkormányzat átvette – jelképes összegért megvásárolta – volna az ingatlant, hogy hasznosítsák, de rendre meghiúsult a próbálkozás, a vagyonkezelő mindenképpen árverés útján akarta értékesíteni. Többszöri sikertelen árverés után nemrég egy helyi vállalkozó, Kajcsos György vásárolta meg.

Kajcsos György az egykori Fészek hátsó bejáratánál
Fotó: Tóth Kata

A háromszintes épület összes alapterülete mintegy ezer négyzetméter. A tulajdonos a tél beállta előtt takarítást, a kitört ablakok cseréjét, kisebb javításokat tervez. A korábbi éttermi rész jövőbeli funkciójáról még nincs konkrét elképzelése, a felső szinten előreláthatóan minigarzonokat alakítanak ki. A fűtéskorszerűsítéshez, külső hőszigeteléshez, burkolatok cseréjéhez szakemberek segítségét veszi majd igénybe. Szeretne olyan feladatokat, szolgáltatást telepíteni az épületbe, amelyek a város fejlődését szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában