Több ezer végzős egy könyvben

2018.11.25. 15:24

Jelenlegi és korábbi tanárok és diákok körében mutatták be Tablók könyvének harmadik kiadását

A Nagy Lajos Gimnázium hetvenedik születésnapja alkalmából újra megjelentették Tablók könyvét. A hétvégén ünnepélyes bemutató keretein belül adták közre a tovább bővített kötetet

Nemes Judit

Fotó: Szendi Péter

A szombathelyi középiskola dísztermében gyűltek össze korábbi és jelenlegi tanárai, diákjai az intézménynek, hogy átvehessék az első példányait az immár harmadszor kiadott, kibővített Tablók könyvének.

Fotó: Szendi Péter

Az oktatási intézmény a jelenlegi formájában először 2004-ben jelentette meg az első tanévétől, 1948-tól (a Faludi Ferenc főreáliskola jogutódjaként akkor még a Premontrei Gimnázium államosított épületében működő Nagy Lajos Gimnáziumban) a náluk érettségizett osztályok tablóit, fotóit: immár hetven esztendő végzősei sorakoznak a puhakötésű könyv borítólapjai között.

Fotó: Szendi Péter

Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna, igazgató köszöntőjében elmondta: a gimnázium létrejötte óta eltelt hetvenedik év jó alkalom az emlékezésre, a könyv újbóli megjelentetésére. Hozzátette: a kötetet lapozgatva olyan emberekkel lehet találkozni, akikre büszkék lehetnek, ezért nagy megtiszteltetés a könyvben szerepelni. Molnár László, szerkesztő-kiadó a kötet bemutatásában elmondta: boldogság kézben venni egy olyan könyvet, amelyben mindenki tizennyolc éves.

Fotó: Szendi Péter

Kinyitva azt, bármelyik oldalán meséket találni: sok arcról jut eszünkbe egy-egy történet: nagyjából egy perc alatt rátalálunk az első ismerős arcra, amely emlékek lavináját indítja el bennünk. Kiemelte: ritka pillanat az, amikor egy könyv harmadik utánnyomásának bemutatót szerveznek, ám az idei évforduló alkalmat adott az ünnepélyes bemutatásra és a visszaemlékezésre. A Tablók könyvét második alkalommal 2005-ben adták ki. Az idei utánnyomásnál 15 év tablóanyagával bővítették a kötetet, azaz mintegy hatvan osztály másfélezernél több tanulója került a lapokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában