Újszerű kezdeményezés

2018.11.29. 14:00

Közösségi élményt a kezdetektől – baba-mama klub az Agorában

Az 1–3 éves korosztályt és szüleiket várják péntekenként 9.30 és 11.30 között az Agora – Művelődési és Sportház baba-mama klubjába.

Tóth Kata

A jó hangulatú beszélgetések helye az Agorában: modern környezet, izgalmas játékok, kicsikre szabott bútorok

Fotó: Szendi Péter

Az újszerű kezdeményezésről, az elmúlt két alkalom tapasztalatairól Borsos-Lajos Krisztina szervezőt kérdeztük.

– A gyerekek a kortársaikkal találkoznak, és az életkoruknak megfelelő játékok segítségével élik át az egymás mellett, majd az együtt játszás örömét. A szülők közben természetesen figyelnek rájuk, de arra is jut idejük, hogy beszélgessenek, tapasztalatot cseréljenek. Szabadon választhatják meg, hogy mennyi időt töltenek a klubban, ahol ingyenes a részvétel. Már az első találkozáskor sokan érdeklődtek, másodszorra pedig 14-en érkeztek. Az anyukáknak tetszett, hogy nem tematikus a foglalkozás, a kicsik pedig különösen élvezték, hogy a kisasztalok köré gyűlve teáznak, készülve már a bölcsődei, óvodai létre.

A jó hangulatú beszélgetések helye az Agorában: modern környezet, izgalmas játékok, kicsikre szabott bútorok
Fotó: Szendi Péter

– Ezeken a kevésbé strukturált együttléteken más oldaláról is megismerem a lányomat. Látom, hogy mennyire találja fel magát az otthonitól eltérő közegben, mivel játszik legszívesebben, mennyire keresi más gyerekek társaságát, és hogyan fogadja a közeledésüket. A játszótéren eltöltött idő nyújt még erre lehetőséget, de az időjárásfüggő program, és ott esetleges a gyerekek száma, jelenléte – hallottuk az egyik résztvevőtől, Szigeti-Gergye Ritától, aki szerint hiánypótló a kezdeményezés. Külön örült, hogy modern környezet, izgalmas játékok, kisgyerekekre méretezett bútorok és tapasztalt klubvezető várta őket. A Vasi Ifjúságért Egyesület különböző eszközökkel támogatja a klub működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában