Felújítás

2018.11.23. 10:30

Megszépült óvodában várják a Mikulást a kőszegi gyerekek

Júniusban kezdte a munkát a kivitelező – néhány hónap alatt meg­szépültek a Központi és Felsővárosi Óvoda épületei.

Tóth Kata

Ágh Péter, Guttmann Ferencné, Huber László és a kivitelező képviseletében Bellovitsné Horváth Katalin az ünnepségen

Fotó: Ohr Tibor

Huber László polgármester az utóbbi 14 év történéseit sorolta a Kőszegi Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde megújulásával kapcsolatban a tegnapi átadón. 2007-ben kezdődött a belső felújítás: kicserélték a parkettát, felújították a mellékhelyiségeket. 2014-ben önkormányzati pénzből megújult a hátsó épületrész teljes héjazata, azóta pályázati forrásból a hátsó épületrész nyílászárói, a szennyvízelvezető rendszer és az elektromos hálózat is. Ki­építették a tűzjelző rendszert, a középső részben foglalkoztató tornatermet és modern melegítőkonyhát alakítottak ki. Ahhoz azonban, hogy az épületkomplexum megfelelő körülmények között működhessen, további forrásra volt szükség. 2017-ben TOP-pályázat révén a teljes óvodarendszerre vonatkozó felújítás kezdődött. A Központi Óvoda és Felsővárosi Tagóvodája 150 milliós támogatáshoz jutott, amelyhez a KRAFT-programból 15 millió, az önkormányzattól 16 millió forintos ki­egészítő támogatás érkezett. A projekten belüli felújítások azóta megtörténtek.

Ágh Péter, Guttmann Ferencné, Huber László és a kivitelező képviseletében Bellovitsné Horváth Katalin az ünnepségen
Fotó: Ohr Tibor

Akadálymentes lett az óvoda, a korábbi fejlesztő szoba helyén újat alakítottak ki. Korszerűbb lett a hőszigetelés, a hátsó rész elektromos hálózata, nyílászárókat cseréltek ki, napelemrendszert szereltek fel, és megújult egy csoportszoba. A felsővárosi tagóvodában a tornaszoba padlóburkolatát, a dolgozók vizesblokkját újították fel, belső festésre, a bútorzat cseréjére is sor került. Az udvari tárolót lebontották, a tanpályára új burkolati jelek kerültek, helyreállították a főbejárattal párhuzamos járdaszakaszt, és kerékpártárolót építettek. A bölcsődeudvarra új térburkolat került, új kerítés épült. Ágh Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett: az elmúlt években sok pályázati sikernek örülhettek, a nagy hírű intézményben végzett munkához további sikereket kívánt. Guttmann Ferencné óvodavezető arról beszélt: a környezet, a tárgyi feltételek kielégítik a gyerekek és a pedagógusok minden igényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában