ünnepség

2018.12.27. 19:12

A gyémántdiplomás – Sárvár egyik legismertebb pedagógusát köszöntötték

A város egyik legismertebb pedagógusát köszöntötték a sárvári gimnázium évzáró műsorán, ahol dr. Szabó Endre átvette gyémántdiplomáját.

Pajor András

Gyémántdiplomát kapott dr. Szabó Endre Fotó: Pajor András

A Tinódi gimnázium dísztermében tartott karácsonyi ünnepi rendezvény résztvevőit Hevér Mihályné igazgató köszöntötte azzal, hogy az iskola 1951-es létrejötte óta a falakon lévő osztálytablókon jelentős tanáregyéniségek arcképei láthatók. Közülük az egyik dr. Szabó Endre, akit külön köszöntött abból az alkalomból, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetemtől megkapta a gyémántoklevelet diplomaszerzésének hatvanadik évfordulójára.

Gyémántdiplomát kapott dr. Szabó Endre Fotó: Pajor András

Az oklevelet Kondora István polgármester adta át az Ikerváron született és pedagógusi pályáját is ott kezdő Szabó Endrének. Aki 1965-től Medvegy Antal, akkori igazgató hívására jött a sárvári gimnáziumba tanítani. 1982-ben bölcsészetből doktorátust szerzett, mindemellett a Re­gös együttessel a népzene elkötelezett előadója is lett.

Az ünnepség során, beszélgetés közben tanárkollégái is gratuláltak, felidézve a városszerte köztiszteletnek örvendő tanáregyéniség katedrán kívüli közös élményeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában