gyalogos zarándoklat

2018.12.19. 09:00

A vértanú káplánra emlékeztek ismét

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület 2010 óta az advent harmadik vasárnapja előtti éjszakán gyalogos zarándoklatot szervez az 1957. december 15-én meggyilkolt Brenner János emlékére.

Horváth R László

Püspöki mise, középen dr. Székely János

Fotó: Horváth R. László

Az idén a zarándokok Máriaújfaluból indultak keresztutat járva. Dacolva a mínusz hat fokos hideggel, Boldog Brenner János, az egykori rábakethelyi káplán utolsó útján járva emlékeztek meg a hívek hatvanegy évvel ezelőtti haláláról Szentgotthárd-Máriaújfaluban. A városnak ezen a településrészén található az a kápolna, ahol a vértanúságot szenvedett lelkipásztor az utolsó szentmiséjét mutatta be. A másfél száz zarándoknak a paptestvérekkel együtt dr. Székely János megyés püspök mutatta be a szentmisét.

Püspöki mise, középen dr. Székely János
Fotó: Horváth R. László

A szertartás kezdetén Sütő Ferenc városrészi képviselő e szavakkal köszöntötte a főpásztort: – Missa, quid si ultima!” (Itt volt az utolsó miséje.) Ezzel a felirattal a kápolna szentélyében és külső oldalán elhelyezett tábla emlékeztet erre. A tábla egyúttal arról is tanúskodik, hogy a máriaújfalui hívő közösség azóta sem felejtette el vértanú papja emlékét. A mise végén az emlékezők a rábakethelyi templomban könyörögtek Boldog Brenner János közbenjárásáért, újabb papi hivatásokért, majd felkeresték a Jó Pásztor kápolnát. A gyalogos zarándoklat végén a jelenlévők mécseseket helyeztek el a zsidai emlékkeresztnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában