Középiskolai vasúti szakképzés

2018.12.11. 10:49

Húsz év után újra tanulhatnak vasúti szakmákat a fiatalok Szombathelyen

A GYSEV Zrt. és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum szerződést írt alá, ennek eredményeként pedig 2019 szeptemberétől újraindulhat a vasúti szakképzés Szombathelyen.

vaol.hu

Az idei találkozón is nagy sikert aratott a két fiatal a busszal.

Fotó: Savaria Pix-Art

A megállapodásnak köszönhetően a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó szombathelyi Savaria Szakgimnáziumban 2019 szeptemberétől újra lesz lehetőség arra, hogy azok a diákok, akik középiskolai tanulmányaikat kezdik, vasúti szakképzést válasszanak. A vasútszakmai képzést két szakirányban hirdetik meg: a fiatalok vasúti jármű villamos rendszerszerelői, valamint vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelői képesítésekre jelentkezhetnek. A jelentkezők számára a vasúttársaság szakmai gyakorlatot, ösztöndíjat, elhelyezkedési lehetőségeket, életpályát kínál, a vasútszakmai hatósági vizsgákra pedig segíti a tanulók felkészítését.

A megállapodás nem csak a középiskolások képzésére terjed ki, ugyanis az oktatási intézmény vállalta az együttműködést a vasúttársaság mindenkori munkaerőpiaci igényeinek megfelelő felnőttképzések megvalósításában, lebonyolításában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában