Ünnepi faluszépítés

2018.12.04. 16:44

Közös munkával készültek az adventi koszorúk Kemestaródfán

Már egy héttel ezelőtt lázas készülődés kezdődött a faluban. A férfiemberek felállították a falu központjában a betlehemet. Ez alatt az idő alatt a Kulturális és Faluszépítő Egyesület lelkes asszonyai megvették és előkészítették az adventi figurákat, díszeket.

Civil/Miród Gábor

Fotó: Miród Gábor

December elsején, szombaton 14 órakor sok lelkes faluszépítő érkezett a falu központjába, ahol a felállított betlehembe belehelyezték a figurákat és adventi, karácsonyváró díszbe öltöztették a faluközpontot. Ugyanekkor állították fel a falu elektromos megvilágítású adventi koszorúját is.

Fotó: Miród Gábor

A faluközpontban elvégzett munkák után a Közösségi Házba vonultak az emberek, ahol az otthonra szánt adventi koszorúk készültek. Volt, aki hozott magával koszorú alapot, aki nem, annak biztosítottak a szervezők. A helyi Kulturális és Faluszépítő Egyesület az önkormányzattal közösen minden kelléket ingyen bocsátott az érdeklődők rendelkezésére. Tehették ezt azért, mert a faluban működő három egyesület és az önkormányzat összesen 1,6 millió forintot nyert a Nemzeti Civil Alap és a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán.

Fotó: Miród Gábor

Kis idő múlva elkészültek a szebbnél szebb koszorúk, amiket büszkén vittek haza tulajdonosaik. Mindeközben az egyesület hagymás zsíros kenyérrel, üdítővel, forralt borral és meleg teával kínálta a koszorúkészítőket.

Fotó: Miród Gábor

A nagyszerű nap végén, a sötét leszálltával kigyulladtak a betlehem fényei és az adventi koszorú első gyertyája. Másnap pedig Kemestaródfa Kemesmál falurésze kapott adventi kivilágítást. Az ünnepet várva szebbé, otthonosabbá vált a község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában