adósságkonszolidáció

2018.12.23. 20:02

Térkőből, mert úgy a praktikus

Mintegy 780 méteres kerékpárútszakasz újult meg Bükön, praktikus és esztétikus a kivitelezés, a csapadékvíz-elvezetésre külön figyeltek. Több mint 140 milliót költöttek rá.

Bakos Ágnes

Nem volt adóssága a városnak, ezért a kormánytól kapott 112 millió forint adósságkonszolidációt költötték a kerékpárútszakasz megújítására, az öszes költség pedig 143 millió forint volt – ismertette dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Szeptember elején kezdődött a kivitelezés az alsóbüki városrészen, alapozással, saját erőből költöttek közműcserére. A bicikliút nem aszfaltréteget, hanem térkő burkolatot kapott, ez egyrészt praktikus, mert nem kell felfesteni az útburkolati jeleket, és ha fel kellene bontani az utat, akkor a kövek kiemelhetők. Másrészt esztétikusabb is így az út, amelynél a csapadékvíz-elvezetésre külön figyeltek a 780 méter hosszon. Helyi kivitelező dolgozott az építésen: itt, az utcában lakik Abért László – emelte ki a polgármester.

 

Emlékeztetett, hogy az itt lakókkal egyeztetve dolgoztak, fórumokon mondhatták el véleményüket a kerékpárút átépítéséről. A gratuláció mellett további hasonló sikeres projekteket kívánt a bükieknek Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője az útszakaszavatón. Hangsúlyozta, hogy az egész várost szolgálja az új bicikliútszakasz, és újabb példája annak, hogy Bükön nemcsak hasznos, hanem szép fejlesztések valósulnak meg. Kiemelte: hazai forrásból készült a kerékpárút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában