felújítás

2018.12.03. 20:46

Több mint húszéves gond megoldása – Közvilágítás, burkolat is lesz a Síp utcában

Két oldalról kezdhetik meg a Síp utca felújítását, ahol hamarosan közvilágítás is lesz.

Budai Dávid

Közvilágítás, burkolat is lesz a Síp utcában

Jó néhány fontos kérdésben döntött a gazdasági és városstratégiai bizottság a hétfői ülésén. Utak és járdák újulnak meg, ahogyan a forgalmi rend is megváltozik több utcában, így például a Lovas és a Halastó utcában sebességkorlátozásra kell készülni, a Mátyás király úton pedig nem lehet majd megállni a Légszeszgyár utcánál. A bizottság döntött arról is, hogy a Síp utca városi szakasza – a Dr. Pálos Károly utca felőli rész – új szilárd burkolatot kap. A Dr. Pálos Károly utca és a Jégpince út között található, nagyjából 1200 méter hosszú Síp utcának csak részben gazdája a város, a másik feléért a Szombathely– Olad Plató Víziközmű Társulat a felelős. Illés Károly alpolgármester elmondta: amint megszavazza a közgyűlés, elkezdik keresni a kivitelezőt, és várhatóan a jövő év elején elkezdődhet a beruházás.

Megtudtuk, a másik oldalról a Szombathely-Olad Plató Víziközmű Társulat is megkezdi a szilárd burkolat kiépítését, ott már át is adták a munka­területet a kivitelezőnek. A két oldalról meginduló útfelújítás ugyan nem fog összeérni középen, de a víziközmű társulat ígéretet tett arra, hogy a fennmaradó középső szakasz kavicsos burkolatot kap, valamint a társaság már megrendelte a szolgáltatótól a közvilágítás kiépítését az utca teljes hosszában.

Illés Károly hangsúlyozta: az említett beruházásokkal egy több mint két évtizedes probléma megoldása felé tesznek egy nagy lépést, ráadásul az útburkolat kialakítása nemcsak az itt élők komfortérzetét emeli, de a környező telkek feltárásánál is adhat egy lökést.

A város az általa épített több mint 250 méteres szakaszra megközelítőleg 35 millió forintot költ majd. Az alpolgármester hangsúlyozta: a végleges döntés a felújításról a jövő csütörtöki közgyűlésen születhet meg.

Közvilágítás, burkolat is lesz a Síp utcában

Dankó Ilona három éve költözött a Síp utcába, annak is az elejére, mégis egy év alatt kétszer kellett cserélnie a kocsiban a lengőkart – meséli, miközben azt a szakaszt mutatja, amelyet a városi felújítás érinteni fog. Itt ugyan aszfaltos az útburkolat, de hatalmas kátyúk vannak rajta, ezért az autósoknak nagyon óvatos haladás ajánlatos. De nemcsak az autók látják kárát a rossz útnak, hanem van, ahol a pincék is: befolyik a víz.

Az út állapota évek óta téma az itt élők között, akik a Síp utcának külön Facebook-­csoportot is létrehoztak, többnyire a gondokat osztják meg egymással. Nem véletlen a nagy érdeklődés, az utcában a közelmúltban megnyitott telkek miatt jelentősen megnőtt a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában