Közlemény

2019.01.07. 17:18

A Fidesz-KDNP frakciója nem vesz részt a rendkívüli közgyűlésen

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója nem vesz részt a baloldali frakció és a Jobbik által kezdeményezett keddi rendkívüli közgyűlésen.

VN

Fotó: VN-archív

A Fidesz szombathelyi szervezete által kiadott sajtóközlemény szerint a keddre összehívott rendkívüli közgyűlés kapcsán dr. Puskás Tivadar polgármester kérte az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőit, hogy nyilatkozzanak arról, mennyi túlmunkát rendeltek el az elmúlt időszakban, és a közgyűlés elé beterjesztett terveikben mennyi túlórával kalkulálnak a jövőben.

„A szombathelyi önkormányzat honlapján hozzáférhetők a beérkezett adatszolgáltatások, és a vezetők egyértelmű nyilatkozatai alapján a korábbi években elrendelt túlórák számának növelésére nincs semmilyen szándék a cégvezetők részéről. Így kimondható, a szocialisták és a Jobbik közös rendkívüli közgyűlés kezdeményezése csupán értelmetlen politikai hangulatkeltés. Az Országgyűlés által elfogadott Munka Törvénykönyvének módosításával kapcsolatban Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének semmilyen feladata nincsen. A szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai távolmaradásukkal kívánják nyilvánvalóvá tenni, hogy a szocialisták és a Jobbik közös akciójával összehívott rendkívül közgyűlésnek semmilyen valós indoka vagy haszna nincs, az önkormányzati cégek dolgozóinak érdekét nem szolgálja” – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában