Sokat gurultak

2019.01.24. 07:00

Amerre jártak a megyében és a megyén túl, feltűnést keltettek a vépi motorosok

Tavaly sokat gurultak a megyében és a megyén túl is – a múlt év programjai és a 2019. évi tervek is szóba kerültek a Vépi Nosztalgia és Hobbijármű Egyesület összejövetelén.

BTK

Motortárlat is volt a vépi művelődési házban Fotó: Szendi Péter

A 2018-as évet értékelte Virágh Árpád, a Vépi Nosztalgia és Hobbijármű Egyesület elnöke évzáró, egyben évindító összejövetelükön. Számba vette, hogy mi valósult meg az eredeti tervek közül, aztán az idei célok, elképzelések következtek. Az első igazi megmozdulásuk remek időben pünkösdhétfőn volt: a Pannónia-ringen osztrák motorosok körözgettek, a 600 és 1000 köbcentis vasparipákat nézve másfél-két órányi csemegézés, feltöltődés után Sümeg felé vették az irányt. Szombathelyi és ikervári motorosok csatlakoztak hozzájuk – szokás szerint nagy feltűnést keltett a 20-25 motor, amelyekkel megjelentek. Július első hétvégéjén a szelestei motorostalálkozóra voltak hivatalosak a vépiek, de az időpont egybeesett a városnappal, így nem tudtak részt venni a találkozón és a felvonuláson, számolt be Virágh Árpád, majd rátért a pinkafeldi veterán motoros-autós találkozóra, amely igazi fesztiválhangulatban zajlott, egész napos családias összejövetelt jelentett, csodálatos járművek – működőképes, múlt század eleji gőzgép, Fordson-traktorok, Puch motorkerékpárok, amerikai, olasz, német, angol, francia csodák – seregszemléjét.

Motortárlat is volt a vépi művelődési házban Fotó: Szendi Péter

Kis szünet után, szeptember első hétvégéjén Borgátára gurultak a vépi motorosok a hagyományos Lada előszüreti és veteránmotoros találkozóra, ahol a Ladákon kívül más, a keleti blokkban gyártott régi autókat is megcsodáltak. Ezután elkezdték a 11. vépi motorkiállítás szervezését – az elnök szerint hamar betelt a hatvanas lista – annál több járgány nem fér el a művelődési ház nagytermében –, megint túljelentkezés volt járművekből. Az idei első gurulásukat ismét húsvéthétfőre tervezik a vépiek, hagyomány, hogy a közelbe, Rumba mennek fagyizni, mondta Virágh Árpád. Pünkösdhétfőn a világért se hagynák ki a sümegi velős pirítóst és előtte a Pannónia-ringet. Készülnek a körmendi alkatrészbörzére, a szelestei motorostalálkozóra, Pinkafeldre is, és szajki, balatoni fürdőzést, a Tapolcai medencében való motorozást is beütemeznek, ha az időjárás engedi. Az újkéri pulykafesztivál, a borgátai Lada-találkozó és a 12. motorkiállítás megszervezése szerepel még a terveik között. Az elnök szólt arról is a közgyűlésen, hogy az idén aktívabban szeretnének bekapcsolódni a városnapi programokba – tízéves a város, ennek apropóján amerikai autócsodákat hívnak, azok mutatkoznának be a nyári Vép a világ közepe fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában