Ünnepélyes kibocsátó

2019.01.17. 07:00

Csütörtöktől huszonhét rendőrrel több szolgál

Az első, már előképzett rendészeti osztály végzett a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban, szerdán tartották az ünnepélyes kibocsátót. A 27 végzett már csütörtökön munkára jelentkezett.

Bakos Ágnes

Csuka Bence rendőr őrmester olvasta elő az esküt, társai ismételték szavait a tegnapi kibocsátó ünnepségen

Fotó: Szendi Péter

„Hivatásomat a magyar nemzet javára gyakorolom” – Csuka Bence rendőr őrmester olvasta elő az esküt, társai ismételték szavait. Összesen 27-en végeztek hivatalosan és ünnepélyesen tegnap rendészeti tanulmányaikkal Körmenden. Ez volt az első évfolyam, amelynek nem kettő, hanem másfél év volt a képzés, hiszen folytattak előtanulmányokat az érettségire készülve, rendészeti fakultációra jártak a középiskolában – mondta el az ünnepségen Hollósi Gábor ezredes, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium igazgatója. Sorolta: Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas és Zala megyékből jöttek a diákok, és most, végzett rendőrként saját megyéjükbe térnek haza dolgozni, már ma jelentkeztek, jelentkeznek szolgálati helyeiken.

Csuka Bence rendőr őrmester olvasta elő az esküt, társai ismételték szavait a tegnapi kibocsátó ünnepségen
Fotó: Szendi Péter

Az iskola igazgatója azt is elmondta, az új képzési forma kihívást jelentett a pedagógusoknak, másképp épült fel a szakmai modul, mint a csak érettségi utáni oktatási rendben. – Legyenek büszkék arra, hogy Körmenden tanultak – mondta útravalóul a fiatal rendőröknek. Hozzátette, hogy az alapokat rakták le az iskolában, most kezdődik az igazi tanulás. Emlékeztette a végzősöket: nem szakmát választottak, hanem életformát, hivatást. Győző Rebeka rendőr őrmester társai nevében a tanulói válaszbeszédben megköszönte a tanáraik türelmét, ezzel zárult az ünnepélyes kibocsátó ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában