Sajtótájékoztató

2019.01.16. 17:42

Értékelt az alpolgármester

A város pénzügyi és költségvetési helyzetét értékelte, az ebből adódó lehetőségekről beszélt Molnár Miklós alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

VN

Fotó: Horváth Balázs

Emlékeztetett: 2010 novemberében bemutatta a közgyűlésnek Szombathely akkori pénzügyi-gazdasági helyzetét, elmondta, mit kell tenni a következő években, hogy a város finanszírozható legyen. Amikor kiderült, hogy nincs annyi pénzszerzési lehetőség, ami a működőképességhez kell, adóemelési kényszerbe került a megyeszékhely. Az építményadó-emelést 2012-ben vezették be. Az iparkamarával megállapodást kötött: 50 százalékkal emelik ezt az adót, de ha a pénzügyi helyzet javul, ebből visszalépnek.

Fotó: Horváth Balázs

Molnár szerint többlettel zárul a gazdasági év, a 2018-as költségvetés mérlege plusz 600 millió forint körül alakul. Szerinte most abban a helyzetben van a város, hogy a kamarával közösen dolgozhatnak ki az építményadó megközelítőleg 20 százalékos csökkentésére vonatkozó javaslatot, amit tavasszal nyújt be a közgyűlésnek tárgyalásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában