Vádemelés

2019.01.03. 08:59

Fürdős bűnök – Sárváron és Bükön is volt lopás

Egy takarító szaunaolajat lopott, egy vendég pedig mobiltelefonokat és karórát – mindkét ügyben most készült vádemelés.

VN

Fotó: Illusztráció

A Vas Megyei Főügyészség nem nevezi meg a fürdőket, csak vasi létesítmények szerepelnek a közleményben, azonban az egyik ügyben a sárvári, a másik ügyben a kőszegi ügyészség volt illetékes – vagyis valószínűleg az egyik eset a sárvári, a másik a büki fürdőben történt.

Lopás a vád mindkét esetben – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Egy vendég volt a tolvaj Sárváron: még 2018 májusában pakolta ki más fürdőzők táskáját. Mobiltelefonokat, karórát, pénztárcát vitt, a legtöbb elemelt érték nem került elő, csak a karóra, az másnap meglett, ahogy az elkövető is. Az okozott kár mintegy 185 ezer forint. A Sárvári Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék pénzbüntetésre a tolvajt.

Közben próbára bocsátást javasol a Kőszegi Járási Ügyészség arra a vádlottra, aki éjszakai takarítóként lopta meg munkaadóját, az egyik vasi fürdőt. Szaunaolajat vitt haza 2018 őszén. Hat alkalommal két-két üveg különböző olajat vitt el a szaunavilág raktárhelyiségéből, mintegy 5 ezer forint kár érte a fürdőt, de meglett az olaj, így a kár megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában