összefoglaló

2019.01.21. 08:50

Gyalogosgázolás, tragikus balesetek és egy éhes szarvasrudli – Ez történt az elmúlt héten

Tragikus munkahelyi baleset, veszedelmes vadkantámadás. Erről szóltak a hírek az elmúlt héten.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Az elmúlt hét sem zajlott le súlyos közlekedési balesetek nélkül. Szombathely belvárosában a zebrán gázoltak el két gyalogost, egyiküket súlyos sérülésekkel szállította kórházba a mentő. A Zanati úton történt a baleset: a Fiat Punto a belső sávban ment, mellette a külső, és a szembejövő belső sávban is megálltak az autók, amikor a két gyalogos áthaladt a kijelölt gyalogátkelőhelyen, de a Fiat elment közöttük, ekkor ütötte el a szabályosan átkelőket.

Fotó: Horváth Balázs

Kedden tragikus munkahelyi baleset rázta meg a megyét. A vívócsarnok építkezésén egy munkás a magasból akart lehajítani egy gerendát, ami azonban beleakadt, és lerántotta magával a közel 10 méteres mélységbe. Az 54 éves vasvári férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Fotó: Horváth Balázs

Szintén nagy döbbenetet keltett pénteki vadkantámadás. A Vadása-tónál egy elzárt területen támadt egy sebzett vaddisznó egy férfira, az agyarával teljesen átdöfte annak lábát. Az áldozat szerencsére azonnali, szakszerű ellátást kapott társaitól, így nagyobb tragédia nem történt.

Kevésbé felbőszült, ám annál éhesebb vadak járják a megyeszékhely peremterületeit, megdézsmálva a Petőfitelep földjeit, veteményeseit. A közeli erdőben ugyanis egy 100-150 egyedből álló szarvasrudli tanyázik, és az állatok gyakorlatilag mindent tönkretesznek. A szarvasok gyakorlatilag már a város széléig elpusztították az összes repcét és sárba taposták a gabonavetéseket.

Fotó: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában