Sört, virslit és lencsét adtak hozzá

2019.01.01. 07:00

Hatvanheten mentek a retróvéradásra: segíteni jó – és nagy szükség is van rá

A virsli helyben főtt, a sört elvitelre kapták a véradók, ahogy a szerencsehozó lencsét is – így telt a retró véradás a szombathelyi vérellátóban. Nagyon sokan nyújtották a karjukat: hatvanheten jelentek meg.

Bakos Ágnes

Tápai István bevásárlás helyett választotta a véradást: sörrel, virslivel

Fotó: Szendi Péter

Az évváltó hosszú hétvégén is szükség van vérre, ezért, a készletek feltöltésére szervezett az Országos Vérellátó Szolgálat retró véradásokat a szilveszter előtti szombatra országszerte – Szombathelyre is. Összesen 67-en jelentek meg és 56-an adhattak vért. Volt, aki bevásárlás helyett jelentkezett inkább véradásra. – Teljesen véletlen, a nejem látta a felhívást, hogy lesz 29-én, és választhattam, hogy vagy vele megyek vásárolni, vagy eljövök – mondta Tápai István. Persze csak viccelt, nem a bevásárlás „megúszása” miatt jelentkezik rendszeresen donornak: évente három-négy alkalommal nyújtja a karját már 1984 óta.

Tápai István bevásárlás helyett választotta a véradást: sörrel, virslivel
Fotó: Szendi Péter

– Hogy miért? Lehet, hogy banális, de szeretnék segíteni – mondta az éppen vérét adó Tarján Imre, aki sorkatonaként lett donor, akkor szabadnap járt érte, aztán rendszeres véradó lett.

– Szándékosan a hosszú hétvégére időzítettem, hogy az ünnep alatt is mindenkinek jusson – indokolta a véradás időpontválasztását az ugyancsak rendszeres véradó Nárainé Mihály Anita. A kislánya, Anna is elkísérte, segített anyukájának a reggeli elfogyasztásában. A virs­li helyben főtt, a sört pedig elvitelre kapták a véradók, ahogy a szerencsehozó lencsét is, ez külön ajándék volt a szilveszterre. Akinek újévi fogadalma, hogy véradó lesz, az már január 2-án jelentkezhet a szombathelyi vérellátóban, az újév első „kihelyezett” véradási helyszíne pedig a Kemenesalján lesz: január 3-án a csöngei orvosi rendelőben várják a donorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában