szakmai kérdéseket vitattak

2019.01.17. 07:00

Jákra látogatott az agrárminiszter

Rácz Károly gazdaságában járt az agrárminiszter, muraközi lovakat, magyartarkát és sertéseket láthatott Jákon. Szakmai megbeszélésekre is sort kerítettek.

VN

– Saját szememmel győződhettem meg róla, hogy a legfőbb célunk közös: a versenyképesség, a termelékenység, a fenntarthatóság, és a környezettudatosság összehangolása – értékelte a jáki látogatását Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán. Kiemelte, hogy Rácz Károly gazdaságában a család minden tagja a vállalkozásban dolgozik, az állataik számára az összes takarmányt saját maguk termelik meg. – Egy-egy ilyen találkozás mindig motivál és megerősíti a hitem abban, hogy közösen még eredményesebbé tudjuk tenni a magyar agráriumot – méltatta a Rácz család munkáját a tárcavezető.

Nagy István, Rácz Károly és V. Németh Zsolt a jáki gazdaságban
Fotó: VN/Pelsőczy Csaba

– Valamikor a rendszerváltozás idején szerintem ilyen gazdaságokat képzeltünk el – mondta el V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a látogatás után. Szakmai kérdések megvitatására is sort kerítettek – mondta el a házigazda, Rácz Károly.

A jáki gazdaság bejárása után az Őrségi Nemzeti Park igazgatójával és a Magyartarka Tenyésztők Egyesület tagjaival megbeszélést tartottak a veszélyeztetett haszonállat-fajták szerepéről, fenntartásuk jelentőségéről. VN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!