szakmai kérdéseket vitattak

2019.01.17. 07:00

Jákra látogatott az agrárminiszter

Rácz Károly gazdaságában járt az agrárminiszter, muraközi lovakat, magyartarkát és sertéseket láthatott Jákon. Szakmai megbeszélésekre is sort kerítettek.

VN

Nagy István, Rácz Károly és V. Németh Zsolt a jáki gazdaságban

Fotó: VN/Pelsőczy Csaba

– Saját szememmel győződhettem meg róla, hogy a legfőbb célunk közös: a versenyképesség, a termelékenység, a fenntarthatóság, és a környezettudatosság összehangolása – értékelte a jáki látogatását Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán. Kiemelte, hogy Rácz Károly gazdaságában a család minden tagja a vállalkozásban dolgozik, az állataik számára az összes takarmányt saját maguk termelik meg. – Egy-egy ilyen találkozás mindig motivál és megerősíti a hitem abban, hogy közösen még eredményesebbé tudjuk tenni a magyar agráriumot – méltatta a Rácz család munkáját a tárcavezető.

Nagy István, Rácz Károly és V. Németh Zsolt a jáki gazdaságban
Fotó: VN/Pelsőczy Csaba

– Valamikor a rendszerváltozás idején szerintem ilyen gazdaságokat képzeltünk el – mondta el V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a látogatás után. Szakmai kérdések megvitatására is sort kerítettek – mondta el a házigazda, Rácz Károly.

A jáki gazdaság bejárása után az Őrségi Nemzeti Park igazgatójával és a Magyartarka Tenyésztők Egyesület tagjaival megbeszélést tartottak a veszélyeztetett haszonállat-fajták szerepéről, fenntartásuk jelentőségéről. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában