Vasfüggöny Italbolt

2019.01.28. 11:30

Jótékonyság zenével és sörcsapolással – Olivért segítik

Jótékonysági koncertek helyszíne volt az alsószölnöki Vasfüggöny Italbolt. Két rockzenekar, a szentgotthárdi Méd In Csájná és a szombathelyi Vad Vágány együttes lépett fel, hogy a befolyt adományokkal segítsék  a Perenyén élő Katona Olivér gyógyulását.

Civil/ Horváth R. László

Balra: Wendler Kristóf, jobbra: Polgár István –mindketten mesterek

Fotó: VN/HRL

A jótékonysági akcióhoz csatlakoztak az egyik sörgyár csapolómesterei, akik a sör tradicionális csapolási módjaiból tartottak bemutatót.

Bartakovics Gábor, a szentgotthárdi zenekar énekes-frontembere elmondta, nem volt kérdéses a két zenekar számára, hogy segítő kezet nyújtanak. Zenei tudásukat és ismertségüket felhasználva támogatnak minden nemes ügyet. Baranyai Jennifer, a jótékonysági est szervezője arról tájékoztatta a koncertekre látogatókat, hogy a kisfiú diagnózisa SMA II., gerincvelői izomsorvadás. Olivérnek élete végéig minden negyedik hónapban egy szinten tartó adagra lesz szüksége egy speciális gyógyszerből, amelynek ára adagonként jelenleg közel 25 millió forint.

Balra: Wendler Kristóf, jobbra: Polgár István –mindketten mesterek
Fotó: VN/HRL

A rockzenei élmény mellett a jelenlévőket Wendler Kristóf és Polgár István sörcsapoló-mesterek vezették be a sör megfelelő pohárba, illetve korsóba való töltésének rejtelmeibe. Bemutatták azt a három (hladinka, mliko, sňyt) tradicionális sörcsapolási módot, amelyeknek jóvoltából különleges vizuális élményt is nyújt az ital fogyasztása. Az est végére több mint negyedmillió forint gyűlt össze az alapítvány javára, amely Olivér gyógyulását segíti. A család megsegítésére Vas megyében több helyen is kupakgyűjtési akciót szerveztek. A műanyag kupakok leadhatók többek közt a szakonyfalui kultúrházban is.

Civil/Horváth R. László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában