Ha nem elég a tél

2019.01.30. 07:00

Korlátozás és porszívózás a vasi utakon

A téli útviszonyok kihívásai mellett útszűkületekkel, sebességkorlátozásokkal is számolnia kell a Vas megyében közlekedőknek, jórészt a megye déli részén.

VN

Fotó: utinform.hu

A 8-as főúton Gasztonynál, vagyis a 177-es kilométerszelvénynél, Vasszentmihály közelében a 181-es kilométerszelvénynél, Rönöknél a 184-es, valamint Jakabházánál a 186-os kilométerszelvényben leszűkítették a sávokat: szállítás miatt. A készülő M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatokat végeznek, a szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat – figyelmeztet a közútkezelő. A vasszentmihályi szakaszon az építkezés miatt voltak gondok a sárfelhordással, éppen ezért januártól porszívós útburkolat-tisztító géppel egészítette ki takarítókapacitását a kivitelező.

Fotó: utinform.hu

Ugyancsak a leendő M8-as építése látszik már a 86-os főút mellett, a 110 km/órás sebességhatárú, kétszer kétsávos szakasz körmendi végén. Folynak a fakivágások, a 110-es pálya egy sávra szűkül Körmend felé és korlátozzák a sebességet. A korlátozást júliu­sig jelzi a közút térképe.

Ugyancsak útépítési munkákat végeznek a 7452-es úton, ez a 8-as főútról a kemestaródfai bekötőút, annak is a legeleje. Júliusig jelez részleges korlátozást a közút. Lassítani kell és útszűkület mellett autózni a 8707-es úton Körmendnél júliusig. Dolgoznak a 84-esen is, a 68-as kilométerszelvényében Rábapatynál, itt áprilisig kell korlátozás mellett autózni a közútkezelő térképe szerint.

A megye északi felén az M86-os mentén, a 111-es kilométerszelvénynél van munkaterület: készül a vámoscsaládi pihenőpár, de ez nem jár forgalomkorlátozással. De akinek erre visz az útja, van mire figyelnie, hiszen a 2018-ra megváltott megyematricák január 31-én éjfélig érvényesek, vagyis legkésőbb holnap meg kell váltani az idei úthasználati jogosultságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában