Bútorokat kap a tűzkárosult család

2019.01.15. 10:00

Nem tudni, mi lett a kockás füzet felajánlásaival, de egy sárvári olvasónk segít

Egy olvasónk nyújt segítő kezet annak a családnak, amelynek tavaly húsvéthétfőn leégett a háza, és mindenük odalett. Hagyatékban maradt bútorokból válogathatnak Talabérék.

Merklin Tímea

Talabér Károly és neje a konyhában, amiből minden hiányzik: kőműves munka, festés, berendezés

Fotó: VN-archív

A tűzkárosult család számára széleskörű gyűjtésből vásárolt házat az önkormányzat, amit először lakhatóvá kellett tenni, így hónapok teltek el a novemberi beköltözésig. A családfő, Talabér Károly elbeszélése szerint ezen idő közben semmivé lettek a berendezési tárgyakra vonatkozó felajánlások, amelyeket szintén az önkormányzat gyűjtött egy kockás füzetben. Szerettük volna megkérdezni a polgármestert, hogy mit tud arról, mi lett a felajánlásokkal, többször kerestük, de nem tudtuk elérni. A család láthatólag nem nagyon bír a felújítással, alacsony a havi jövedelmük, lassan tudnak haladni.

Talabér Károly és neje a konyhában, amiből minden hiányzik: kőműves munka, festés, berendezés
Fotó: VN-archív

A ház még most sincs kész, három szobából kettő elfogadható, az egyik az idős házaspár fiáé, a 6. osztályos kislány a szülőkkel alszik. Főleg festő- és kőművesmunkák elvégzése hiányzik, illetve sok berendezési tárgy. Egy sárvári olvasónk, Hetyei Tiborné olvasván múlt heti cikkünket, felajánlotta a családnak, hogy válogathatnak a birtokában lévő, hagyatékban maradt bútorokból, szőnyegekből. Ad keverőtárcsás mosógépet, centrifugát is. Ami csak kell, mindent elvihetnek a hölgy elhunyt szüleinek házából, mert van rá vevő, és ki kell üríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában