már birtokba vették a rendőrlányok

2019.01.18. 07:00

Női öltöző lett a menekülttáborból itt maradt konténerekből Körmenden

Megálmodta, a polgármester lehetővé tette, az iskola szakemberei pedig megvalósították – így foglalta össze Hollósi Gábor igazgató, hogyan készülhetett el a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium új öltözője mintegy másfél millió forintból. Már birtokba vették a lányok.

Bakos Ágnes

Gellai Diána, Besenyei Melinda és Nyoszoli Euridiké

Fotó: Szendi Péter

Női öltöző lett a menekülttáborból itt maradt négy konténerből a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumnál. Hollósi Gábor igazgató emlékeztetett: 2015 szeptemberében kellett ideiglenes befogadóállomást kialakítani az iskola területén.

Mint az igazgató mondta: helytálltak, elismerte a kormányzat a többletvállalást, és a világon máshol nem volt arra példa, hogy befogadóállomás legyen egy iskola mellett. Az akkor a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai által használt irodakonténerek itt maradtak.

Gellai Diána, Besenyei Melinda és Nyoszoli Euridiké
Fotó: Szendi Péter

Bebes István, Körmend polgármestere telefonált a belügyminiszternek, kérte, hadd használják azokat. Itt is hagyták a négy konténert, összesen mintegy 12 millió forintot érnek. Az iskola szakemberei megtervezték, hogyan kapcsolhatók a tornateremhez az építmények, majd ugyancsak helyi szakmunkások hozzáépítették az épülethez. Modern, 21. századi mosdó, öltöző készült a csarnok mellé.

Hollósi Gábor avatóbeszédében emlékeztetett: a tornaterem kialakításakor nem gondoltak a hölgyekre, több évtizedes tartozást rendeznek a női öltöző átadásával. Korábban is tervezték, de anyagi korlátok miatt nem tudtak új öltözőt építeni, kialakítani. Most a mintegy 30 millió forintos beruházást 1,6 millió forintból kivitelezték: az anyagköltséget kellett csak finanszírozni. Két hónap alatt elkészült a 77 négyzetméteres öltözőegység.

Nemcsak a rendészeti iskola diákjainak kedveznek, hanem a városnak is – hangsúlyozta az igazgató. Hiszen itt edzenek a körmendi kézilabdázók, de a kosárlabda utánpótlásegyüttes is jobb körülmények között tudja fogadni ellenfeleit az új öltözőkkel bővített csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában