elismerés

2019.01.04. 11:30

Ők voltak 2018 legjobbjai Sárváron

Több mint egy évtizede választják meg a városban szilveszter közeledtével az év sárvári emberét, közösségét és ígéretét. Az elismeréseket az óév búcsúztatásakor Kondora István polgármester adta át az első helyezetteknek.

Pajor András

Kéthelyi Tamás és Novák Szabolcs a Kanona Band képviseletében, Kondora István polgármester, Horváth Réka, Tomsics Balázs és Máhr Tivadar alpolgármester a díjátadón Fotó: Pajor András

Az év sárvári embere 2018-ban Tomsics Balázs, a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület alelnöke lett, aki számos hazai és nemzetközi íjászverseny dobogós helyezettje.

– A fizikai erőnlét mellett a jó lövéshez erős lelki felkészülés szükséges, legnagyobb­részt ez a koncentráció a pontos célzás alapja – mondta Tomsics Balázs. Első sikeres Európa-bajnoki szereplésén, 2015-ben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett. Azóta több kategóriában ért el fontos eredményeket, a magyar válogatott keret tagja.

Az íjászversenyek nemcsak a hagyományos céltáblára lövésből állnak, az egyik népszerű szakág az állatformákra, térbeni figurákra történő lövészet, azaz a 3D-s íjászat. Ebben a kategóriában 2017-ben országos bajnok lett. Tomsics Balázs nemcsak sikeres íjászversenyző, hanem a sárvári egyesület utánpótlás-fiataljainak edzője, oktatója.

Kéthelyi Tamás és Novák Szabolcs a Kanona Band képviseletében, Kondora István polgármester, Horváth Réka, Tomsics Balázs és Máhr Tivadar alpolgármester a díjátadón Fotó: Pajor András

Az év sárvári közössége

Az év sárvári közössége díjat 2018-ban a Kanona Band nyerte el, amely most ünnepelte húszéves fennállását. Az együttes megalakításának gondolata két évtizeddel ezelőtt egy közös baráti beszélgetésből indult. A sok fellépést hozó esztendők alatt az együttes taglétszáma és a repertoár is szépen bővült – nyilatkozta Kéthelyi Tamás, a Kanona Band Zenei Egyesület elnöke.

Az év sárvári ígérete

Az év sárvári ígérete kategória győztese 2018-ban Horváth Réka, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. a osztályos, kitűnő tanulója lett, aki példás szorgalmú és magatartású. Nyolc éve fuvolázik, tagja a fúvószenekarnak, hat éve a Ma’mint’Ti Színjátszó Csoportnak. Mint azt Réka a díjátadó után elmondta, már az is nagyon megtisztelő volt számára, és örömmel töltötte el, hogy iskolája őt jelölte az év ígéretének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában