Bérlakás: az aljzattól a kéményig megújult

2019.02.25. 07:00

A csepregi önkormányzat jelentős összeget költ saját ingatlana korszerűsítésére

Saját beruházással újítanak fel egy bérlakást a Hunyadi utca 12. szám alatt, az önkormányzati ingatlan teljes körű felújításáról még tavaly döntött a városvezetés.

VN

Enzsöl József, Vlasich Krisztián, Boros Jánosné

Fotó: VN

A Városgazdálkodás közreműködésével és külső kivitelezők bevonásával dolgoztak. Új nyílászárókat, új elektromos hálózatot, új betonaljzatot építettek ki, majd járólapozással és a falak burkolásával, csempézéssel folytatódott a munka. A végső finomítások maradtak csak februárra, hiszen helyére kerültek már az új villanykapcsolók és fali dugók, kifestették a helyiségeket, lemázolták az ajtótokokat is. A padlószőnyeg leterítése és a vízvezeték-szerelési munkák maradtak csupán hátra. A felújításról Vlasich Krisztián polgármester elmondta: 2014-ben indítottak átfogó bérlakás-felújítási programot.

Enzsöl József, Vlasich Krisztián, Boros Jánosné

A város ingatlanállománya rendkívül amortizált állapotban volt, évtizedeken át elhanyagolták a szükséges karbantartásokat. A szóban forgó beruházás közel másfél millió forint, amit a város saját forrásból finanszírozott. A kőművesmunkák során négy kéményt is újjá kellett építeni a lakóingatlanon. Még idén további fejlesztéseket is tervez az önkormányzat a saját költségvetéséből, amely érinti az ingatlan energetikai paramétereit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában