Milliós segítség a kisfiúnak

2019.02.26. 11:30

A támogatásból híres olaszországi fizioterapeutához viszik Olivért

Példát mutattak összefogásból a Vas megyeiek: a győrvári böllérversenyen több mint 1,2 millió forint gyűlt össze a ritka genetikai betegséggel élő Katona Olivér gyógyítására. Hétfőn vették át az összeget Olivér és szülei, édesanyja, Imre Viktória elmondta: az anyagi segítséggel Olaszország lesz a gyógyulás következő állomása.

Bakos Ágnes

Komoly összefogást hozott a győrvári böllérverseny Fotó: Szendi Péter

Egyrészt 750 ezer forint lett a tombolából, és külön 500 ezer forint adomány, amelyet a kihelyezett urnába tettek – számolta Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a VI. Vas megyei gasztronómiai fesztivál és böllérverseny fő szervezője a rendezvényen összegyűlt pénzt. Nem írtak összeget a táblára, amelyet jelképesen átadtak Olivérnek és szüleinek tegnap, fontosabb, hogy rákerült: „Hajrá, Olivér!” Meg persze emlékül a verseny neve és a szervezőké, így a Vas Megyei Önkormányzaté, Győrvár önkormányzatáé, valamint a jánosházi Millennium Polgári Egyesületé.

– Látva Olivért és a családot, mi is kaptunk egyfajta inspirációt, hogy milyen erejük, belső tartalékaik vannak – fogalmazott Marton Ferenc.

– Mindenképpen hét számjegyű összegben reménykedtem, hiszen tényleges segítséget akartunk adni a családnak – mondta el Kaczor Zsolt Mihály, Győrvár polgármestere. Sokakat megérintett Olivér harca, nem nevesítették a jótékonykodókat, de volt adományozó, aki 100 ezer forinttal járult hozzá az összeghez – meghatottan vette át a család.

Komoly összefogást hozott a győrvári böllérverseny Fotó: Szendi Péter

– Múlt héten voltunk rehabilitáción, a gyógytornászok is megerősítették, hogy Olivér egyre erősebb – mondta Imre Viktória, Olivér édesanyja. Megismételte, hogy nagyon szerencsés helyzetben vannak, hiszen a gerincvelői izomsorvadás diagnózisától számítva rövid időn belül megkaphatta az első kezelését Olivér. Már az ötödik gyógyinjekción van túl a kisfiú, sokkal aktívabb. Olivér már állt, lépegetett, amikor a betegsége tüneteit mutatta.

– Ami nagy előrelépés volt december óta, hogy elkezdte fejben összerakni, hogyan tudná ezt a mozgást ismét kivitelezni. Most a segédeszközökkel már állva tornázik, ez körülbelül az elmúlt három hét hozadéka – mesélte az anyukája. Jövő héten Budapestre utaznak, Olivér légzőizmai erősítésére kapnak eszközöket, aztán áprilisban Olaszország a cél, fogadja őket az egyik leghíresebb olasz fizioterapeuta, aki már több mint nyolcszáz SMA-s családnak segített. A böllérversenyen összegyűlt adományból ezt az utat fi nanszírozzák. – Az összefogással, együtt Olivérért be tudjuk bizonyítani, hogy képes lesz talpra állni, és példa lehet majd a sorstársai számára – hangsúlyozta Imre Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában