Panasz

2019.02.20. 07:00

Hol a régi menetrend? – Több mint kétszáz dolgozó írta alá a tiltakozást

Bébictelepi cégeknél dolgozók fordultak lapunkhoz. Az iQor Kft. irányába közlekedő autóbuszokra a Bébictelep megállónál le és fel is lehet szállni, de több mint két hónapja az ellentétes irányba, a városközpont felé nem lehet utazni.     

Tóth Kata

Horváthné Söptei Krisztina és Fülöp Szilvia – volt, hogy lekésték a távolabbról induló járatot

Fotó: Unger Tamás

Tavaly december 17-én fejeződtek be a Bébictelep autóbusz-megállóhely átépítési munkái, akkor helyezték újra üzembe a helyi és regionális megállóhelyet a Vásártér utca irányába. Az ÉNYKK Zrt. táblája a helyszínen arról is tájékoztat, hogy a városközpont felé közlekedő járatok már nem állnak meg a megállóhelyen, erre az ÖMV-benzinkút megállóhelyet lehet igénybe venni. Több járat is megáll a Vásártér utca felé menet, a Körmendről érkező buszról a 14 órai műszakkezdés előtt fél órával sokan szállnak le nap mint nap, köztük Horváthné Söptei Krisztina és Fülöp Szilvia, akik az egyik közeli cégnél dolgoznak két műszakos munkarendben.

Papírokat mutatnak, a busztársasággal és a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) piacfelügyeleti és utasjogi főosztályával való levelezésüket. Azt mondják, tavaly novembertől már meg sem állt a busz a korábbi helyen, munkagépek dolgoztak, hátul nagy csarnok épült. Úgy tudták, hogy november végétől visszaáll a menetrend, aztán kitolták a határidőt, végül december 19-én hivatalos levélben válaszolt kérelmükre a régiós busztársaság a már említett új közlekedési rendről, abban javasolták használatra a távolabbi megállót, és az utasok megértését kérték. Azóta a hivatali kapun keresztül az ITM-hez is fordultak, beadványukhoz kilenc és fél oldal terjedelemben mellékelték a buszmegálló hiányával érintettek nevét és címét. Három napon belül választ kaptak, hosszú indokolással utasította el beadványukat a minisztérium.

Horváthné Söptei Krisztina és Fülöp Szilvia – volt, hogy lekésték a távolabbról induló járatot
Fotó: Unger Tamás

Megállapították például, hogy a szolgáltató a változásról előzetesen tájékoztatta az utazóközönséget, ez alapján utasjogsértés nem történt. Több mint kétszázan aláírták a buszos szolgáltatással kapcsolatos tiltakozást, mondják a dolgozók, és mutatják a hosszú oldalakat. Szeretnék, ha nem kellene mindennap a munkaidő letelte előtt blokkolniuk a céges kiléptetőkapunál, és szaladniuk a negyedórányira lévő Szatmár utcai vagy az ÖMV-kútnál lévő megállóhoz, hogy elérjék az Ady tér irányába közlekedő járatokat. Nemegyszer előfordult, hogy hiába siettek, lekésték a buszt, és további háromnegyed órát kellett várniuk hóban, fagyban. Becsapva érzik magukat, mert azzal hitegették őket, hogy csak a csarnoképítés idejére lesznek megálló nélkül, de most már néhány hónapja nyilvánvaló, hogy nem lesz változás. Az ügyben az ÉNYKK Zrt.-nél is érdeklődtünk, de lapzártánkig nem kaptunk tőlük választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában