Felújítás

2019.02.01. 07:00

Klíma lesz a bíróságon – A 105 éves körmendi épületre ráfért a korszerűsítés

A Wagner Gyula Terv keretében építenek ki klímát a Körmendi Járásbíróság épületében. Nyárra elkészülnek a munkával a 105 éves épületben.

VN

Kiváltják a korszerűtlen fűtési rendszert

Fotó: Szendi Péter

Új központi hűtő-fűtőrendszer épül a Körmendi Járásbíróság épületében 100 millió forintból. A klíma kiváltja a korszerűtlen fűtési rendszert, a munkával a tervek szerint júniusban végeznek, a bíróság mindennapi munkájában nem okoz fennakadást az épületgépészeti átalakítás.

Kiváltják a korszerűtlen fűtési rendszert
Fotó: Szendi Péter

A körmendi felújítás az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Wagner Gyula Terv része, ebben a programban ez az egy átépítés folyik Vas megyében, de a szintén a felújításokra meghirdetett Jablonszky-programban több korszerűsítést is végeztek. A körmendire is ráfért már az újabb korszerűsítés: az eredetileg Körmendi Királyi Járásbíróság épülete 1914-ben, 105 éve készült el a Jablonszky-program névadója, Jablonszky Ferenc építészmérnök tervei nyomán, tavaly ablakokat cseréltek, most a klimatizálás van soron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában