Tökéletes összhang

2019.02.19. 07:00

Környezetbarát Díj a MAM-nak

Tökéletes összhangban működik a környezetével, fejlesztéseinél fő szempont a környezettudatosság, kiemelt figyelmet fordít a munkaés egészségbiztonságra. Egyebek között ezekkel a törekvésekkel érdemelte ki a Környezetbarát Díjat a MAM-Hungária Kft. Az elismerést azon a hétvégi bálon adták át, amelyet a környezetvédelem jegyében rendeztek meg.

Vas Népe

Elöl: Hende Csaba, Kiss Katalin és Pungor László; hátul Mészáros György, az Ökoskála vezetője – a díj átadása után Fotó: VN

Az Ökoskála Tanácsadó Iroda a hétvégén rendezte meg jótékony célú bálját a környezetvédelem területén tevékenykedő vállalkozások számára. A hagyományokhoz híven egy regionális munkabizottság döntése alapján kapta meg természetes személyként a Környezetbarát Díjat Kránitz Tiborné, aki 2011- től a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ titkáraként sokat tett a térségi környezetvédelemért, a fiatalok környezeti neveléséért, és többek között egyik alapítója is volt ennek az elismerésnek.

A vállalatok közül a 11 fős szakmai grémium a MAM-Hungária Kft. tevékenységét tartotta érdemesnek a díjra, így a gyár már nemcsak a családbarát, hanem a környezetbarát munkahely címet is viselheti. A díjat Kiss Katalin ügyvezető és Pungor László minőségirányítási vezető vette át. A MAM-Hungária Kft. 1991-től gyártja Vaskeresztesen világszínvonalú babatermékeit. Évente 95 millió terméket állítanak elő és szállítanak a világ 56 országába. Cumi és üveg kategóriákban számos országban piacvezető a cég. A vállalat mindig nagy hang súlyt fektetett a környezet védelmére és a társadalmi felelősségvállalására, szinte tökéletes összhangban él a környező településekkel. Az utóbbi évek folyamatos beruházásai során környezeti szempontból az elérhető leghatékonyabb technológiákat, megoldásokat építették a folyamataikba, soha nem feledve hitvallásukat: „legnagyobb értékünk az ember”.

Elöl: Hende Csaba, Kiss Katalin és Pungor László; hátul Mészáros
György, az Ökoskála vezetője – a díj átadása után Fotó: VN

A Környezetbarátok Báljának fővédnöki tisztét Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vállalta.

Az eseményen részt vett az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba is, aki elmondta, jó úton halad a megye környezetvédelme. A Falco gyár beruházásának köszönhetően jelentősen javul a megyeszékhely levegőminősége, a még idén elkészülő dozmati víztározó pedig nem csupán árvízvédelmi szempontból meghatározó, ugyanis az Aranypatakon keresztül a Csónakázótóba már megtisztult víz érkezik majd.

Mészáros György, a bált szervező Ökoskála Tanácsadó Iroda igazgatója hangsúlyozta, hogy a társasági esemény bevételét környezetvédelmi programok szervezésére fordítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában