Átmeneti rítusok ideje van: jel a végzősöknek

2019.02.15. 20:41

Pénteken este a Nagy Lajos Gimnázium és a Horváth Boldizsár-szakgimnázium szalagavatóján jártunk

Ez most nemcsak a farsangi mulatságok, hanem a szalagavatók ideje is: nem telik el úgy hétvége, hogy ne adhatnánk hírt valamely vasi középiskola szalagavatójáról. Pénteken a Nagy Lajos Gimnázium és az SZOSZSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumában kapták meg a végzősök a felnőttkor küszöbét is jelző szalagot.

Vas Népe

Leimeiszter Helga, Nagy Lajos Gimnázium, 12. A – a szalag feltűzésének pillanatai

Ilyenkor minden iskola megadja a módját, és tulajdonképpen bál a szalagavató is: már bizonyos szempontból „első bállá” változott, ahol a lányokat táncba vinni nagy tisztesség.

Leimeiszter Helga, Nagy Lajos Gimnázium, 12. A – a szalag feltűzésének pillanatai

A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium az Arena Savaria grandiózus terében rendezte meg a szalagavató ünnepséget: négy végzős osztály 136 diákja kapta meg az osztályfőnökétől az érettségire zöld utat adó – a felnőttkor küszöbét is jelző – szalagot.

Az Agora – MSH-ban a HBSZ diákjai szalagavatóztak tegnap Fotók: Horváth Balázs

A HBSZ három végzős osztályától – mintegy 80 diáktól – vesz búcsút. Az Agorában megrendezett szalagavatóról az ötletes-szellemes műsor sem hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában