dobogós eredmények

2019.02.08. 15:00

Vasiak a legjobbak között a sí és terepfutó országos bajnokságon

Már évek óta hagyomány, hogy télen a Kékestetőn gyűlik össze több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyét.

Több mint száz induló

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg csütörtök reggel, az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.

Kiváló eredmények

A sportbajnokságon a Vas megyei indulók közül női I. korcsoportban terepfutás versenyszámban Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztály főelőadója III. helyezést szerezte meg. Szintén terepfutásban férfi I. korcsoportban Nemes Bálint a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója I. helyen, míg Németh Dániel, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója II. helyen ért célba.

Fotó: Nagy Csaba tű. főhadnagy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában