Közösségi élet

2019.03.07. 07:00

Aktív klubélet Oladon – A városrész egyik játszóterének felújítását is tervezik

A városrész egyesülete nemcsak folyamatos programokkal, de különböző klubokkal is erősíti a közösségi életet.

Lakosi Gabriella

Hegedűs László: Szeretnénk vissza is adni a városnak

Fotó: Horváth Balázs

Ma délután például a szokásos nőnapi virágvásárral egybekötött kertészeti szaktanácsadásra várják az érdeklődőket az általános iskolában délután 14 órától. Kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket, míg a felnőttek egy kertészmérnöknek tehetik fel kérdéseiket.

Még a tavasszal a Szompark Kft.-vel és helyi aktivistákkal közösen felújítják a Kodály Zoltán utca 8–10. szám közötti játszóteret. Festenek és csiszolnak majd. Nem egyedi a program, a környéken folyamatosan tesznek a közterületek szebbé tételéért – mondta el Hegedűs László az egyesület elnöke. Ahogy fogalmaz: „Szeretnénk vissza is adni a városnak”.

Hegedűs László: Szeretnénk vissza is adni a városnak
Fotó: Horváth Balázs

Folyamatosan működtetik az Idősek Klubját a nyugdíjas szövetség tagjai. Ők csütörtökönként 15 órától a Kassák Lajos utca 9. szám alatti klubházban találkoznak. Hétfőnként pedig számítástechnikai képzést tartanak az idősebb korosztálynak Nagyi Net címmel.

Üzemel még Közéleti klub is, ami minden hónapban más témát dolgoz fel, míg a kertészeti klub igény szerint jelentkezik előadásokkal.

Február 18-tól újra indult a Tanoda program is a városrészben, idén már ennek is a klubház ad helyet. Ezeken az alkalmakon az általános iskolával együttműködve nyújtanak segítséget azoknak a diákoknak, akik szívesen fogadnák a korrepetálást. Ehhez előző évben pályázati segítséget kaptak, bíznak abban, hogy ez idén is így lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában