Jó egészségnek örvend

2019.03.04. 07:00

Anna nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Kőszegen

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Berendi Péterné Anna néni, akit Huber László polgármester is köszöntött a jeles nap alkalmából.

VN

Berendi Péterné Anna néni a miniszterelnöktől kapott emléklappal

Forrás: VN

Fotó: Horváth Zoltán

Anna néni 1929. február 25-én a Vendvidéken, Felsőszölnökön született, ott gyerekeskedett és élt hosszan. A férje a ’60-as évek elején a kőszegi tangazdaságban kapott állást, mint kovács és gépszerelő, ezért költöztek a városba. Amíg volt hozzá ereje, a most kilencvenéves asszony szeretett kertészkedni, 84 évesen kapott csípőprotézist, azóta csak sétálgat, aktívan már nem tud dolgozni. Kedvenc elfoglaltsága a varrás, sok gobelinképet varrt a családnak, az ismerősöknek.

Berendi Péterné Anna néni a miniszterelnöktől kapott emléklappal
Fotó: Horváth Zoltán / VN

Szívesen olvas újságokat, néz tévét, társasjátékozik a gyerekekkel, egyik nagy kedvence a kockapóker. A csípőműtétje után hozzáköltözött az unokája, a családjával naponta tartja a kapcsolatot. Már nehezen mozog, időnként segítségre szorul Anna néni, de szerencsére jó egészségnek örvend, és a mai napig elkényezteti a családját a főzőtudományával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában