Az elegancia a fő irány

2019.03.25. 14:00

Az extrém trendek után most a visszafogottság felé lendül a hinta

A tavalyi extrém trendek után idén az elegáns viseletek hódítanak. A feltűnő hajszínek és formák kedvelőinek azért nem kell visszafogniuk magukat, apró változtatásokkal követhetik a divatot.

Lakosi Gabriella

Oláhné Horváth Erzsébet Szabó Viviennek is a friss trendek alapján készített frizurát

Fotó: VN

Személyre szabottak a trendek, mindenkinek a bőrszínéhez és hajhosszához ajánlanak formát és festéket – tudtuk meg Oláhné Horváth Erzsébet fodrásztól. A rövid frizuráknál még mindig hódít a pixi, de most annyiban változott a divat, hogy finom és elegáns verziókat készítenek. Ez azt jelenti, hogy a haj rövidebb és hosszabb tincsei között kevesebb a különbség, gyengédebb az átmenet. Így kevésbé sarkos a végeredmény.

Félhosszú hajnál a kulcsszó a „longbob” melynek különlegessége, hogy egyenes vágású, és a váll alatt kicsivel ér véget. Idén tömörebb hajvégekkel készítik, nem tincsezik annyira ki a szálakat, így egészségesebb a végeredmény. Ha valakinek hosszú a haja, akkor is dúsabb, kevésbé átmenetes frizurát javasolnak neki.

Tavasszal és nyáron pedig nagy visszatérőként hódít majd újra a frufru – mondta a fodrász. Nem a klasszikus szem­öldökig érő verzió, hanem az egészen hosszú, orr vonaláig vágott forma jön most divatba. Ez azoknak is jól áll, akiknek kerekebb az arca vagy kisebb a homloka, bárkinek előnyös. Választéknál szétnyitva viseljük majd. A végeket itt sem puhítják. Ez is az eleganciát tükrözi, ami az idei év fő irányvonala lesz.

Oláhné Horváth Erzsébet Szabó Viviennek is a friss trendek alapján készített frizurát
Fotó: VN

Hajszínekben is változik a divat. Az ombre nagyon kedvelt volt tavaly, akkor az egészen sötét hajtőtől nagyon világosba mentek át a szálak. Most ezt is visszafogottabban készítik majd, a francia bala­yage-hoz hasonló módszerekkel. A különbség maximum három árnyalat. A fejtetőn is megjelennek majd a világos tincsek és a végéből sem tűnik el teljesen a sötét. Egyfajta különleges melírként lehet elképzelni az új verziót éles váltások és nagy színkülönbségek nélkül. Most inkább a napszítta hatás a cél.

Népszerűbbek lesznek a melegebb árnyalatok az eddigi ezüst és rosegold hajkoronák helyett. Megdőlni látszik egy régi „tabu” is. A különleges hatás érdekében a meleg és a hideg színeket is keverik. A különleges frizurára vágyók például bátran kérhetnek egy bézsszőke hajba rezes szőke tincseket is.

Az idősebb korosztálynak sem szabad megijednie egy kis változatosságtól – hangsúlyozta Oláhné Horváth Erzsébet. Például ha valaki mahagóni vagy padlizsánszínűre festette eddig a haját, feldobhatja megjelenését, ha az arc körül néhány tincset egy pár árnyalattal világosabbra festet. Ezzel még mindig nagyon elegáns, de divatos is lesz a megjelenése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában