Esemény

2019.03.05. 07:00

Édes-mézes napot tartottak az Agorában

Mézes napot tartottak hétfőn dél­előtt az Agora – MSH-ban. Az Aréna óvoda Katica és Manó csoportja vehetett részt az eseményen.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Mayer Rudolf méhészeti elő­adása után a gyerekek megnézhettek egy igazi kaptárt és kipróbálhatták a méhészkedéshez szükséges eszközöket.

Ezután beszéltek a méhek természetéről, a természetben betöltött szerepéről. Kisfilmet vetítettek, végül pedig akác-, vegyes és repcemézet is kóstolhattak az ovisok. Németh Olívia például nagycsoportos, és nagyon szereti a mézet. Ha teát iszik, mindig ezzel édesíti. De kenyérrel is gyakran fogyasztja.

 

Ő eddig félt a méhektől. Most viszont már tudja, hogy csak akkor támadnak, ha megijednek. Olívia azt mondja, a jövőben figyel majd, hogy nyugodtan viselkedjen a közelükben. Nagyné Z. Tímea óvónő pedig elmondta: rendszeresen járnak hasonló foglalkozásokra. Most azzal keresték meg az Agorát, hogy a legidősebb ovisoknak a méhészkedés rejtelmeiről tartsanak előadást.

A témával a hét további részében is foglalkoznak majd az Aréna óvodában: feldolgozzák az ismereteket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában