Workshop és bringás szezonnyitó langallóval

2019.03.22. 07:00

Élmény-kerékpározás Kőszegről Csepregen át Bükfürdőre

Négy workshopból álló sorozat utolsó állomása volt a tegnapi: a csillagászati tavasz kezdetén a Bükfürdő–Kőszeg összeköttetés rövid prezentációkkal és fogadással összekötött bejárása.

Tóth Kata

A projektben résztvevő szakemberek indulás előtt az Abért-tónál. Közös élmény a jól kiépített útvonalon, attrakciókkal

Fotó: Horváth Balázs

Az Abért-tavaknál gyülekeztek újabb egyeztetésre az osztrák és magyar partnerségben megvalósuló kerékpár-­turisztikai projekt, a Veloregio résztvevői.

Élmény-kerékpározás is volt a tegnapi: a Kőszeg–Bükfürdő MTB-útvonal attrakcióinak felfedezése. A programban olyan kerékpáros-­összeköttetéseket is feltárnak, amelyek elkerülve a települések közötti veszélyes közforgalmi kerékpározást, nyugodt természeti élményt nyújtanak, mondta Győrffy Gábor, Kőszeg és az Írottkő Natúrpark turisztikai menedzsere.

A projektben résztvevő szakemberek indulás előtt az Abért-tónál. Közös élmény a jól kiépített útvonalon, attrakciókkal
Fotó: Horváth Balázs

– Az elmúlt két évben Vas megyében jelentős kerékpárút-­építés zajlott, de meg kell még találnunk azokat a természetközeli megoldásokat, amelyeket rövid időn belül, viszonylag kevés ráfordítással használatba vehetnek a kerékpárosok. A vendégek különösen keresik a Bükfürdő–Kőszeg kerékpáros átjárás lehetőségét. Jelenleg egy balesetveszélyes közút áll rendelkezésre Horvátzsidányon keresztül, ám a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kijelölt egy jóléti kerékpározható utat, amelyen Kőszegről Csepregre 13 kilométeres út visz, a Kőszeg–Bükfürdő húsz kilométeres táv pedig jó órányi kerékpározással teljesíthető biztonságos, jól kiépített vonalon.

Ezt tették közös élménnyé a workshop résztvevői, azt is feltérképezve, milyen attrak­ciók érhetők el útközben: például a Szarvasforrás, a Tömördi Madárvárta, a Péruska Mária Kápolna vagy a csepregi horgásztó.

A végponton pedig, a Bene-­hegy tövében egy borházban langalló, bor, ebéd várta a két keréken, elektromos rollerrel vagy éppen kocogva érkezőket.

A tapasztalatok összegzése után az útvonaljavaslatok legkésőbb májusban digitálisan is elérhetők lesznek a vasi és a távolabbról érkező vendégek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában